Det är bara romer och tiggare som får köra med obesiktade och oförsäkrade fordon i grupp-mot-grupp-Sverige.

Av | maj 27, 2018

När polisen stoppar en A-traktor som går fortare än 30 km/tim eller är obesiktad kan både föraren och hans/hennes föräldrar förlora körkorten.
Minns ni Uppdrag Granskning-avsnittet om romer som ockuperat sommarstugor och bodde i förfallna hyreshus?
Polisen i inslaget berättade att samtliga fordon romerna nyttjade var obesiktade och oförsäkrade men man gjorde ingenting åt det. De kunde utan problem fortsätta köra med bilarna i det nya galenpanne-Sverige.
Grupp mot grupp, igen?

“745 värmländska registrerade A-traktorer är fortfarande inte besiktigade efter att de nya reglerna infördes förra veckan. Och polisen tror att många av dem inte kommer att bli det heller.
– A-traktorer är ofta byggda på bilar som mer eller mindre ansetts vara slut. Det är klart att tidens tand sätter sina spår och det rostar sönder grejer. Jag tror att de flesta A-traktorföraren som har en sån här A-traktor vet med sig att de inte kommer att få igenom den i en kontrollbesiktning, säger Staffan Palm, polisinspektör vid trafikpolisen i Värmland.
Det är tillåtet är att köra den närmaste vägen till en besiktningsstation eller verkstad. Men blir man påkommen med en modifierad A-traktor kan körkortet ryka och även föräldrarna kan råka illa ut om de har tillåtit olovlig körning.
– Då tittar vi på den lite närmare och konstaterar vi då att den har blivit ändrad så att den faktiskt är en personbil, att den går snabbare än 30 km/h då bli blir det körkortsomhändertagande och kan faktiskt bli körkortsomhändertagande för föräldrarna också, säger Staffan Palm.”

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/varmland/manga-a-traktorer-fortfarande-inte-besiktigade

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *