Vänsterprofilen Bengtsson till attack mot polis efter att kvinnodiskriminerande trygghetsvärd omplacerats: ”Skäms”!

av | 27 maj, 2018

För några dagar sen skrev vi på ProjektSanning om en av SL:s trygghetsvärdar som vägrade ta en polis i hand. Nu skriver Nyheter Idag om saken än en gång, denna gången är det tidigare vänsterpartistiske riksdagskvinnan och fackpampen Jenny Bengtsson som under helgen var en av flera vänsterdebattörer som rasade mot beskedet om att den handskakningsvägrande trygghetsvärden omplacerats i väntan på utredning.

Hela detta började när Viktor Adolphson, yttre befäl på Södermalmspolisen, skrev på Twitter om att en kvinnlig kollega till honom blivit utsatt för könsdiskriminering av en trygghetsvärd hos SL. Trygghetsvärden som vägrade att ta den kvinnliga polisen i hand och som har väckt stor uppmärksamhet.
Kristofer Tamsons (M) trafiklandstingsråd, reagerade, SL meddelade att man skulle undersöka närmare vad som hänt.

DN uppger nu att trygghetsvärden, som är anställd via företaget Rapid, omplaceras under utredningen.
Det är något som fått vänsterprofilen Jenny Bengtsson att gå i taket. Bengtsson är ledarskribent på ETC, och tidigare riksdagskvinna för Vänsterpartiet (ersättare) samt ordförande för fackförbundet Handels Stockholmsavdelning. Hon refererar till Viktor Adolphson som ”Twitterpolisen” och uppmanar honom: ”Skäms” i ett eget tweet, där hon skriver så här:

“Twitterpolisen @YB_Sodermalm lyckades alltså få en arbetstagare o placerad för att hens hälsning inte dög för polisen, eller (ingen chock) för moderaten Kristoffer Tamsons. Hoppas det här drivs upp i arbetsdomstolen. Skäms.”

Mats Adman vd för Rapid förklarar i en intervju med DN att det är svårt som arbetsgivare idag att säkerställa att alla deras anställda tar kvinnor i hand.
Mats Adman säger till DN: “Han har ju hälsat på henne, men inte tagit henne i hand. Vi kan ju inte påtvinga, vi kan inte ens ställa frågan på en anställningsintervju ”tar du kvinnor i hand när du hälsar”, då begår vi ju lagbrott, det är diskriminering. Men vi presenterar vår policy om att behandla alla lika. Vi ska behandla varandra med respekt och förståelse och så vidare.”

Adman fortsätter berätta för DN: “Vi känner oss trängda från alla håll och kanter. Vi försöker bara följa de lagar och regler som gäller för oss. Men det blir inte enkelt när det sker på det här viset. Någonstans blir vår personal anklagad för att ha gjort ett fel och det kan man väl ha sin åsikt om. Vi har ingen åsikt om det. Men om jag inte skulle anställa någon, eller ställa de här frågorna, då skulle DO komma och gå till domstol och kräva skadestånd av mig.”

Längst ner i Nyheter Idags artikel ställer de en fråga om du som läsare tycker man kan kräva att personal anställd inom offentlig verksamhet hälsar på män och kvinnor på samma sätt?
Gå in och rösta!

https://nyheteridag.se/vansterprofilen-bengtsson-till-atta…/
https://www.dn.se/…/trygghetsvarden-som-inte-tog-i-hand-om…/
https://twitter.com/klasskamp/status/1000310991958233089…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *