Anna Dahlberg: Slutbetyget för Löfvens regering blir en tvåa.

av | 10 juni, 2018

Anna Dahlberg skriver i sin ledare i Expressen om vilket slutbetyg hon vill ge Löfven-regeringen. Hennes svar är att det inte kan bli högre än en tvåa. Hon fortsätter med att på kort tid nu så har tre statssekreterare lämnat regeringen, dessa är Lövins, Shekarabis och Lindes högra händer.

Strömhoppen är ettbevis på att även regeringen inser att loppet är kört så här tre månader innan valdagen. Att de inser att regeringen kommer att röstas bort.

Så nu är det dags att summera och avge ett slutbetyg.
En första iakttagelse är att de rödgröna äntrade Rosenbad med en avig dagordning. Socialdemokraterna hade bedrivit en valrörelse med jobben i centrum och löften hade duggat tätt på det området.
Men man ansåg sig inte behöva någon migrations-, integrations-, eller EU-minister eftersom de ansåg att dessa frågor inte krävde särskilt fokus.

Verkligheten ville något annat, den så kallade massarbetslösheten bland ungdomar blev en ickefråga och istället kastades den historiskt svaga minoritetsregeringen mellan kriser av annat slag.
I december 2014 röstades budgeten ner och extraval hotade, men avvärjdes i sista stund av Decemberöverenskommelsen. Därefter följde Saudikrisen, flyktingkrisen, Mp-krisen och IT-krisen på Transportstyrelsen.
Det har varit en dramatisk mandatperiod med många tvära kast.

Att Löfven klarat av att rida ut alla dessa stormar är på grund av att med hotet om extraval lade sig allianspartierna på rygg. På samma vis lyckades han desarmera IT-skandalen och få behålla sin försvarsministern och att slå split genom borgerligheten.
Den 24 november 2015 drog Löfven i nödbromsen och genomförde en historisk omläggning av svensk migrationspolitik. Det är inte bara migrationspolitiken som lagts om, utan även kriminalpolitiken som ändrats radikalt…
För att läsa Anna Dahlbergs hela utmärkta krönika, gå då in på länken nedan.

https://www.expressen.se/…/slutbetyget-for-lofvens-regerin…/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *