Ledare: Bussa skolelever ut ur förorterna

av | 17 juni, 2018

DN, med Peter Wolodarski i spetsen, har varit en av de främsta förespråkarna för att Sverige haft västvärldens största flyktingmottagande per capita. Det är ett faktum att denna invandring mest bestått av lågutbildade. DN med sin icke konsekvensneutrala journalistik har t ex hänvisat till ökända Sandviksrapporten och påstått att Sverige tjänar på detta. Nu tvingas DN krypa till korset. I en ledare idag uppmärksammar man de katastrofala skolresultaten i tex Bergsjön i Göteborg. DN pläderar dock inte för en minskad invandring av lågutbildade utan lösningen är att medelklassens barn ska fixa integrationen genom bussning.

Häpp! Välartade barn från studiemotiverade hem ska se till att lära andra barn svenska och se till att minska stöket och höja studiemotivationen. Det finns reda ett ord för detta: kuddflicka. Att de duktiga eleverna tvingas bli lärarens assistenter. Om förortens barn ska ut på välfungerande skolor betyder det ju också att några måste flytta på sig och lämna sina platser och att bussar går i motsatt riktning. Sverige har lärar- och skolbrist. Detta är obehaglig social ingebjörskonst a la Myrdal där barn ses som brickor för staten. Knappast liberalt. Nej DN, mitt barn är ingen integrationsåtgärd. Hon förtjänar en bra utbildning. Det är därför jag betalar skatt. Jag vägrar finansiera ett skolsystem av kuddflickor!

Jenny Sonesson

Läs artikeln här…

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *