Bianca Muratagic: Jag märker hur lätt det är att vara ”god medmänniska” idag.

Att vara antirasist är en trend. Att vara antirasist är att vara populär, cool, accepterad och älskad av alla. Antirasism tyder på civilkurage, moralisk och intellektuell överlägsenhet och maximal godhet. Det är lätt att drabbas av storhetsvansinne som antirasist då alla liksom man själv avgudar och höjer sin givmildhet till skyar.

Det är imponerande hur precis alla träder fram och ska plötsligt tävla i solidaritet och hashtags när de ska pråla med sin antirasism.
Notera att internet kraschar av selfiesolidaritet och självupptagen humanism när en kändis blir utsatt för någonting. Det är då alla vågar säga ifrån.
Det är alltid när medieprofiler och kändisar, råkar ut för något som mainstream media och sociala medier visar sin enorma kamratanda och översvämmas av inlägg om #fuckthisandthat och startar feministiska och antirasistiska rörelser och demonstrationer.

Men jag kan inte låta bli att undra vad gör dessa goda ”antirasister” när en vanlig, icke privilegierad medborgare utsätts för orättvisor, drev och andra vidrigheter i vårt samhälle? Är de lika ivriga och snabba med sina sympatier för de som aldrig fått sin röst hörd eftersom de blir jagade, smutskastade, anklagade och ”lynchade” för de vågar berätta om sina upplevelser om verkligheten de lever i?

Hur ser det ut med hashtags och massivt stöd för okända invandrarflickor och barn som förtrycks, kidnappas, luras och gifts bort, könsstympas, knuffas från balkonger, hotas, kontrolleras, misshandlas och mördas av sina släktingar? Brottsoffer som politiskt korrekta etablissemanget vänt ryggen, tystat ner i decennier och som sviks av myndigheterna och rättsväsendet eftersom de har misslyckat att skydda dem? Varför ser jag ingen modig ”antirasist” skriva #fuckislamism, #fuckhederskultur#fuckbarnäktenskap #fuckkönsstympning #fuckmaktmissbruk?
Varför ser jag aldrig någon ”antirasist” skriva: ”Islamister och kulturrelativister, avvänna mig, försvinn från min Facebook och brinn i helvete?”

Hur ser det ut för okända våldsutsatta ensamstående mammor och barn som faller offer och utsätts för brutalt häxjakt, hot, mobbing, förföljelse i månader och år av gärningsmän och för deras åsikter av vänsterextrema aktivister? Varför ser jag inga modiga ”antirasister” skriva #fuckcensur#fuckmobbning, #fuckvåldtäksmän#fuckvåldtäktsmänsommobbarsinaoffer utan snarare ömma för gärningsmän?

Hur ser det ut med hashtags för fattiga, hemlösa pensionärer som rotar i sopor, sjuka barn och äldre som diskrimineras och förlorar rätt till bidrag och assistans? Inga hashtags från politiker i sociala medier och humanister som gråter ut i SVT för dem?

Hur ser det ut med massiva hashtags och stöd när en kvinna våldtas av 20 män i Fittja, politiker som kramar och poserar med en dömd sexbrottsling som ofredade ett barn och startade drev på henne, och en 10-årig flicka som försöker våldta henne på en kyrkogård??

Varför kan inte alla dessa antirasister ta samma ställning mot totalitarism, censur, kulturrelativism, mobbning, radikal islamism, vänsterextremism, hedersförtryck och gruppvåldtäkter som de gör mot rasism?

Varför alltid denna dubbelmoraliska, öronbedövade tystnad från er ”antirasister”?
Ja! Det är civilkurage och nobelt att stå upp mot rasism men jag utmanar er att prova ställa upp för andra grupper som makteliten offrar för sin ”godhet” och som de inte vill att du ska se eller prata om.

Nej, det vågar inte ni, ni värdegrundsindoktrinerade hycklare.

Bianca Muratagic
Opinionsbildare, samhällsdebattör och skribent.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *