Hanif Bali: Idag släppte migrationsverket sin rapport om hur många asylsökande som förväntas komma till Sverige de kommande två åren.

av | 29 juli, 2018

På en söndag. Mitt i semestertider. Det är ju uppenbart så att Migrationsverket – tillsammans med regeringskansliet – gör sitt yttersta att denna rapport inte ska uppmärksammas.

Vad säger den då? Jo, den säger att asylärendena kommer fortsatt ligga på abnormt höga nivåer på ca 23 000. De tillfälliga asyllagarna man antog 2015 kommer löpa ut i mitten av 2019 och därefter beräknas asylvolymerna öka med ytterligare 25%. Enbart på ett halvår.

Antalet anhörigärenden prognostiseras att landa på ca 70 000 bara för 2019. Bara nästa år är det ca 100 000 asyl och anhörigärenden som ska behandlas.

Men trots det sitter regeringen Löfven och rullar tummarna.

Moderaterna har nu länge krävt att man ska tillsätta en parlamentarisk utredning där alla partier som vill bygga de permanenta strama migrationspolitiken kan delta i. Sverige måste harmonisera sin migrationspolitik med våra nordiska grannar – och sen ta i ytterligare för att motverka den automatiska pull-effekt en tidigare stor migration för med sig.

Men det är såklart obekvämt för S. Å ena sidan yrar Magdalena Andersson (S) om att antalet asylsökande måste minska, å andra sidan ger hon bort amnestier åt vuxna utan asylbehov som redan fått all inklusive service från Sverige i flertal år.

I en sådan utredning kommer det ganska snabbt bildas två block. De som vill ha en stram migrationspolitik och de som inte vill det.

S kommer faktiskt vara vågmästare, och det är vad de är obekväma med – för då måste de bekänna färg.

Fegisar.

Av Hanif Bali

2 reaktion på “Hanif Bali: Idag släppte migrationsverket sin rapport om hur många asylsökande som förväntas komma till Sverige de kommande två åren.

  1. Agneta

    … och så har vi rent diktatoriska hybrispolitiker som Annie Lööf som utesluter egna medlemmar,pga att de sjunger ut och bara säger ?〰️? sanningen! Hemnes parti kommer sannolikt att gå samma öde till mötes som björklunsens och få se följande: ”Pajtiet haj ju kjympit till undej tjepjocentsspäjjen!” Oj, oj,oj då! ??

    Svara
  2. Agneta Eskilson

    …och så har vi diktatoriska hybrispolitiker som den röda batikhäxan som uteslutit medlemmar, som säger sanningen och snart kommer att få se ”sitt pajti kjympa undej fyjapjocentspäjjen” ???

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *