Hög tid att undervisa om illdåd i islams namn: Det är dags att berätta om folkmorden som har inspirerat IS

av | 30 juli, 2018

Bojkotta skolor där folkmord som i Seyfo inte nämns i historieböckerna. Det är när krigsbrott, brott mot mänskligheten och folkmord inte erkänns och inte finns att läsa om i historieböcker som de kan upprepas. De har ju aldrig inträffat (kan man få för sig). Men det har de. Och den som påstår att de inte har det bidrar till att nya sådana inträffar. Jag läser just nu på om alla folkmord som yezidier har utsatts för, emellanåt måste jag lägga dator och anteckningar åt sidan för att jag annars kommer sluta att andas. Övergreppen är för brutala för hjärnan att ta in.

P.S. Jag bryr mig inte om partipolitik och jag är numera ointresserad av namnkonflikten bland assyrier, syrianer och kaldéer. Så är ni vänliga att läsa detta utan att tänka på vilket parti skribenterna tillhör.

Det är ytterst allvarligt att Seyfo och andra folkmord inte ens nämns i historieböcker. Det är en anledning att bojkotta sådana skolor. Barn ska undervisas i sanningen, inte i lögner.

Av Nuri Seyhan Kino

Läs artikeln här…

Läs om folkmordet här…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *