Jenny Sonesson: Asyllagen måste permanentas och skärpas

av | 30 juli, 2018

“Prognosen för inkommande anknytningsärenden under 2019 är 55 000 fall. Påståenden om att den svenska gränsen i princip stängts är helt enkelt inte sanna. Som en jämförelse har Kungälvs kommun i Västra Götaland ungefär 43 000 invånare och varje år i Sverige föds runt 100 000 barn. Det här är med andra med andra ord ingen liten befolkningsökning som Migrationsverket aviserar, särskilt inte för en välfärdsstat med höga ambitioner som finansieras med höga skatter.”

“Ulf Kristersson (M) lovade i sitt tal i Almedalen att han endast kommer leda en regering som driver en ansvarsfull migrationspolitik. Samtidigt surrar ledaren för Moderaterna sig vid masten och upprepar gång på gång att han vill bilda regering med Alliansen.

Agerandet är strategiskt obegripligt. Som enda alliansparti röstade Centern nej till den tillfälliga asyllagen 2016 och i våras offrade Annie Lööf (C) utan att blinka allianslojaliteten och drev igenom regeringens utskällda gymnasielag som gynnar ensamkommande. Ulf Kristersson måste distansera sig och inse att Centern är en opålitlig kvarnsten som undergräver Moderaternas trovärdighet.”

Läs ledaren här…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *