Tino Sanandaji: DN blir åter hånad för sin påstådda faktakontroll.

av | 31 juli, 2018

Hanif Bali

Hanif Bali kritiserade att Sverige trots retorik om EUs miniminivå spås ha abnorm asyltryck, med 29 tusen asylsökande nästa år.

Det är i relation till befolkningen mer än EU någonsin haft, inklusive rekordåret 2015! DN hävdar på fjortisspråk att Balis påstående är ”faktiskt osant“: “faktiskt. helt fel. Faktiskt helt fel av Hanif Bali”.

DNs faktakoll innehåller ofta påvisbara falsarier. Ett exempel bland är påståendet att Sveriges särskiljt utsatta områden inte är farliga: ”skillnaden i andelen som uppger att de faktiskt utsatts för våldsbrott är ganska liten”

Utsatta urbana områden har enligt officiell statistik en dödligt våld 600% rikssnittet, och skjutningar 500% rikssnittet. Är det normalt? DNs bedrägliga metodfusk är att undanhålla faktiskt våld och i stället citerar självrapporterade trygghetsenkäter som få invandrare i dessa områden överhuvudtaget svarar på. De påstår sen att man ”lika gärna” kan utsättas för våld i Östermalm som Rinkeby. Intressant då att tidningens ledning föredrar att bosätta sig i objektivt trygga Östermalm i stället för farliga Rinkeby, men lurar sina läsare att det bara är myter.

DN:s retoriska fråga är om någon skjuts ihjäl i Rinkeby men ingen journalist i innerstan hör det, har det egentligen hänt? Det är bara att förneka övervåldet i Rinkeby, upprepa “fakta, fakta, fakta” för att lura imbeciler. Det är faktisk fakta, jag lovar, asså mannen jag svär det är fakta.

Alla insatta har märkt att detta är propaganda på samma nivå som Sandvikenrapporten. DN:s faktakoll är ett IQ-test som visar vem som är dum nog att luras av smörja för att de har satt ordet fakta i färgglad text. Nedan en graf jag gjorde, det gula visar Sveriges asylmottagning, vad smartaste bästaste agendasättande genigänget kallar normal.

Av Tino Sanandaji

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *