Antoni Canto: Information om det våldsamma angreppet av Ceuta gränsen 26/7/2018.

av | 2 augusti, 2018

Flyktingar blickar ner mot den spanska enklaven Ceuta.

För dem som inte är informerade. Ceuta och Melilla finns i den spanska kolonierna på marockanska territoriet,och gränsen är mellan 8 och 12 kilometer lång. med detta menar jag att angriparna inte befinner sig i den Spanska Iberiska halvön .Även denna attack det är inget nytt, på sommaren varje år finns det en sådan attack, förra året var det över åtta hundra, den enda skillnaden den här veckan var brutaliteten av de papperslösa Afrikaner.

I attacken de flyktingar har använt den vanliga modus operandi,men i detta fall de har använt skarpa föremål som elektriska tangar för att öppna luckor genom staketet och utnyttja dom för att komma till Ceuta staden, även de hade också flaskor med avföring , hemgjorda sprängämnen ocho bränd kalk som de kastade mot poliser.attacken slutade med 15 sårade poliser , där fem behandlades för brännskador på sjukhuset, tillsammans med 135 flyktingar med olika skador.lyckligtvis det fanns det ingen dödlig risk för någon civilpolis.

Efter attacken de återstående flyktingarna,de greps av polisen och skickades till Centret för tillfälliga vistelse av papperslösa flyktingar (CETI) i den autonoma staden Ceuta,där det redan fanns 600 flyktingar i väntar på att bli utvisad ,oftast de afrikanska papperslös returneras till Marocko omedelbart, men på grund av förändringen inom den spanska regeringen, och protesterna mot den marockanska regeringen för korruption,det har varit inte möjligt. Det här skapade allvarliga svårigheter på grund av brist på platser till de papperslösa som bor redan där och de nya som anländer.

Även i alla den förläggningar center som finns på halvön , har den blivit överbelastade av de massiva ankomster av 12.000 migranter under den senaste juli månaden,och hundratals gummibåtar som kommer dagligen till den andalusiska kusten. Där de som anländer måste interneras i fängelserna av brist på flyktingcentra. Polis källor berättar att det finns mer än 40.000 afrikaner som väntar i Marocko,för att göra språnget till Spanien,vid ceuta och melilla gränserna .

Med stängning av den europeiska i Italien och Grekland hamnar ,De tusentals flyktingar som använde havet från Libyen till EU, har satt sitt mål mot Marocko och den spanska gränsen. För två månader sedan styr lande, av en ny socialistisk minoritetsregering,och som alla socialister de tänker bara på sin egen egotrippat mentalitet. Det var den nya regeringen som tvingade landet att öppna sina hamnar (öppen dörr) till alla flyktingar som räddas i Medelhavet.

Gränspolisen och civila gardister har börjat protestera mot regeringens beslut, därför att de vill göra gränserna mer mänskliga? De majoriteten av afrikaner som kommer föredrar Belgien och Frankrike. Medan muslimer vilka är de som gör de flesta problem, föredrar Spanien ,de är rätt nära deras land.Nu Marocko utpressar också EU samma sak som Turkiet,om de vill förhindra massinvandring mot Spanien, måste de betala, annars de kommer att översvämma EU med flyktingar.

2018-08-02 A.C.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *