Burka och niqab: Brott eller en rättighet?

av | 2 augusti, 2018

”Stora demonstrationer”, skriver DN.

”Demonstranter i maskeradmasker, rånarluvor och till och med ett hästhuvud, samlades på onsdagskvällen i en stor protest mot maskeringsförbudet som trädde i kraft i Danmark på onsdagen. Tusen kronor i böter kan bli straffet för den maskerar ansiktet – med exempelvis burka eller niqab, på offentlig plats.”

”Hundratals” uppger TT

”Hundratals demonstrerade mot burkaförbud
Publicerad: Igår 19.38
Hundratals människor i Köpenhamn, varav en del iklädda burka och niqab, har demonstrerat mot en ny lag som förbjuder ansiktstäckande klädsel på offentlig plats. Lagen har kritiserats för att rikta sig mot religiösa minoriteter och kränka kvinnors fri- och rättigheter.”

Läs artikel här…

Av Thomas Gür

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *