Tankar kring dokumentären “Ett Folk Ett parti”.

Av | 2 augusti, 2018

Har precis sett dokumentären Ett folk Ett parti. Måste säga att jag efter detta känner mig riktigt illamående.

Många tankar snurrar! Inte några vackra tankar som följer med delvis helt nya insikter.

Visst tror inte Svenska Socialdemokraterna ensamt skapade Adolf Hitler och Nazismen! Men en sak är solklar Socialdemokraterna inspirerade honom och Nazisterna till väldigt mycket. Frågan är hade ens Hitler skapat Nazismen utan Socialdemokraterna? Kan man ens vara mänsklig utan att ta avstånd från Socialdemokratin?

Vår skuld inte bara i fri lejd för Tyskt material trupper och fångtransporter. Ja vårt och vårt! Mycket hemlighetshölls från befolkningen. Annat mörkades, kritik tystades eller förskönades! Det som kvarstår är ett naivt folk och en helt omänskligt Socialdemokrati.

Så vågar du se dokumentären? Eller är skygglappar för verklighet och sanningen så bekväm att du hellre förblir ovetande? Ändå en sak är ställd bortom alla tvivel. Tittar du på dokumentären och inte tar avstånd från såväl Socialdemokratin som Nazismen! Då är du verkligen helt omänsklig och utan empati.

Sen kan man debattera vad som kom först hönan eller ägget! Eller om det ena hade tagit bort det andra? Hade Nazismen ens skapats om inte Socialdemokraterna hade inspirerat Hitler? Ja det får vi aldrig helt säkert veta. Men sedan tidigare vet alla att Nazismen är fruktansvärd. Efter dokumentären vet vi att Sverige var en inspirationskälla till hela den Nazistiska ideologin.

Så kan man ens ta avstånd från Nazismen utan att ta avstånd från Socialdemokraterna? Nä jag tror faktiskt inte detta.. Filmlänk här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *