Nuri Seyhan Kino: RELIGIÖS FÖRFÖLJELSE. Gör den 3 augusti till religionsfrihetens dag

av | 3 augusti, 2018

NADIA MURAD. FOTO: LINUS SUNDAHL-DJERF

“Sabbaya kan ges som gåvor och säljas som det passar. En ägare får ha sex med en icke könsmogen slav om samlaget är genomförbart heter det, om inte, får man nöja sig med att avnjuta henne utan samlag.”

I dag skriver jag som representant för ADFA om den amerikanska regeringens, våra systerorganisationers och vår organisations gemensamma förslag om att göra den 3 augusti till nationell och internationell minnesdag för offer och överlevare av religiös förföljelse.

Det var i dag för fyra år sedan ISIS började sin slakt av yazidier. FN benämner det folkmord och har beskrivit det som “ett försök till utrotning”. ISIS och andra radikala islamister vill också utrota andra ickemuslimska grupper som kristna assyrier/syrianer/kaldéer och armenier liksom mandéer.

På bilden till artikeln finns Nadia Murat, en av de som kidnappades och såldes som sexslav, hon fick hjälp av en sunnitisk familj att fly och är idag en levande legend.

Läs och dela gärna, just i detta fall kan det handla om att rädda liv.

#DemandForAction

Av Nuri Seyhan Kino

Läs artikel här…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *