Sverigedemokraterna: Betong och bortförklaringar

av | 4 augusti, 2018

I gårdagens Nyheter24 så skriver Leonid Yurkovskiy, Sebastian Lindqvist och Martin Inglot Sverigedemokraterna en debattartikel om att politikerna måste våga erkänna att det faktiskt finns och framförallt våga erkänna varför de finns problem för att kunna lösa dem.
De skriver också att socioekonomiska faktorer används ofta som bortförklaring men sällan är det så simpelt.

De fortsätter med att: “Det finns totalt 61 “utsatta områden” i Sverige där ständigt växande parallellsamhällen med kriminalitet, arbetslöshet, trångboddhet, undermåliga skolresultat och bidragsberoende har blivit normaltillstånd på grund av att de andra partierna har valt att ignorera problemen i decennier.
För att göra ett genuint försök till att lösa problemen måste man våga erkänna att de faktiskt finns och framförallt våga erkänna varför de finns.

Socioekonomiska faktorer används ofta som bortförklaring men sällan är det så simpelt. Det har historiskt sett och även i nutid funnits betydligt fattigare svenska områden med betydligt lägre kriminalitet. Trots en sämre koppling till storstäderna och enligt Statistiska centralbyrån en lägre skattekraft per capita än exempelvis Botkyrka, lider kommuner som Dorotea i Västerbotten inte av de problem som många typiska “utanförskapsområden” gör.
Den verkliga anledningen ligger i de problem som finns bortom Sverige, men som importeras och tillåts växa i det förhållandevis milda svenska samhällsklimatet. Det handlar om en kulturell import från länder där utbildningsnivån generellt sett är låg, där kriminaliteten i många fall är hög och där någon likhet eller assimileringsgrund till ett land som Sverige är mycket liten om ens existerande.

Integrationslösningar har implementerats i decennier samtidigt som situationen har försämrats i varje berört område. Bostäder för återvändande IS-terrorister i Lund, kamelcenter i Göteborg och lägenheter i femmiljonersklassen för polygamister i Nacka är extrema men verkliga exempel på undvikande politik.
Man använder ord som “utmaningar” när det helt klart handlar om att vi närmar oss en systemkollaps; det är ingen utmaning, det är en katastrof.
Sverigedemokraterna är det enda partiet som från början har vågat prata om problemen och lösningarna – på riktigt. Förutom de satsningar som vi gör på riksnivå, såsom 7000 fler poliser och skärpta straff finns mycket som kan göras lokalt.

Utöka kameraövervakningen för att hjälpa rättsväsendet och skapa trygghet. Förbjuda böneutrop då det strider mot det sekulära samhället och religionsfriheten. Förbjuda könssegregering såsom separata badtider för att vi tror på jämställdheten.
Vi kan konstatera att de människor som förstör områdena uppenbarligen inte uppskattar sin vistelse i Sverige och bör därför få all tänkbar hjälp att återvända till sitt hemland om ett sådan finns. Sverigedemokraterna i Stockholms län har i flera kommuner lagt förslag om att införa återvandringskontor.
Alla människor i samhället tjänar på att problemen i dessa utanförskapsområden blir lösta men i slutändan kvarstår de oavsett vilka ord som vi väljer att använda. Om priset är att bita i verklighetens sura äpple och släppa de politiskt korrekta vanföreställningarna, är vi Sverigedemokrater villiga att betala det i varje situation för att göra ett genuint försök till att återskapa sammanhållning i det svenska samhället, på riktigt.
Det är slut på betong och bortförklaringar.”

Det är inte många år sen den första politikern utanför SD började tala om “utsatta områden” och då sa de att problemen var mycket begränsade, att det bara fanns ett fåtal sådana.
Nu är där 61 erkända sådana områden, frågan är hur många som ännu inte är erkända?
Men de har ännu inte sagt något annat än att det beror på socioekonomiska faktorer det beror på.
Vad det nu är?
Och varför inte där är samma problem i samhällen med huvudsakligen svensk befolkning såsom vissa Norrlandskommuner?
Varför är problemen centrerade till kommuner med huvudsakligen utlandsfödd befolkning i första eller andra generationen?
Det är sådana frågor som de styrande politikerna har mycket svårt att svara på.

Kan inte dessa problem bero på att politikerna kört in i en återvändsgränd där deras enda svar är att ge mer bidrag, att ynka dem, att försöka på alla vis att köpa dem utan att begära något i gengäld.
Inte för att jag har någon socialutbildning eller någon annan sådan utbildning, men jag har öron, jag har ögon och jag både ser och lyssnar. Jag hörde en från Somalia som berättade att det värsta någon kan göra mot deras landsmän är att ge dem pengar utan att begära något i gengäld, för gör de det så anser dessa att varför arbeta och anstränga sig när vi får pengar för att bara slå dank, Det är sådana saker som de styrande har gjort under alla år, bara gett dem pengar utan att begära att dessa gör något i gengäld.
Det är detta som är de rödgrönas och Alliansens svar på allt, det är det som de menar ger resultat.

Likaså att ge bostäder för avhoppade våldsverkare, är det rätt att göra så mot skattebetalarna?
Eller som i Göteborg, ett kamelcenter som kostade över en miljon för kommunen och dess skattebetalare för att sedan gå i konkurs.
Är det rätt mot skattebetalarna i kommunen?
Eller som i Nacka kommun där kommun köpte tre bostäder till en man och hans fruar. Det är också något som spär på svenskarnas avsky mot politikernas styrelsesätt, det är sådant som också sticker i ögonen på de invandrare som har arbete, som betalar skatt men som bor i dessa “utsatta områden”.
Det enda som kommer att ge resultat för dessa politiker är att bita i verklighetens sura äpple och släppa de politiskt korrekta vanföreställningarna.

Det är något som Sverigedemokrater är villiga att att göra, de har sedan länge släppt den politiska korrektheten och de har sedan mycket länge insett att de rödgrönas och Alliansens politik har lett dem in i en återvändsgränd och där är ingen som kan backa. Det är den nuvarande svenska politiken och det är något som Sverigedemokraterna kommer att försöka ändra på så småningom, men det kommer att ta mycket lång tid och det kommer att kräva ansträngningar både av svenskarna men ännu mer av dessa som levt på bidrag sedan de kom hit.

https://nyheter24.se/…/911950-sverigedemokraterna-betong-oc…
https://polisen.se/…/utsatta-omraden-social-ordning-krimine…
http://www.regionfakta.com/…/Regional-ekono…/Skatteunderlag/
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx…
http://www.gp.se/…/angereds-kamelcenter-vi-har-anv%C3%A4nt-…
https://www.metro.se/…/ja-nacka-kommun-k%C3%B6pte-tre-bost%…
https://nyheter24.se/sverigedemokraterna
https://sd.se/wp-cont…/uploads/…/10/H%C3%B6stbudget-2018.pdf

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *