Tino Sanandaji: Ebba Busch Thor kämpar hårt för sin överlevnad

av | 4 augusti, 2018

Många vill räkna ut KD, men Ebba Busch Thor kämpar hårt för sin överlevnad med starkta tal i Almedalen och ett slagkraftigt sommartal idag.

Jag är inte Kristdemokrat, men det är viktigt just nu att de överlever som en försäkring mot att Annie Lööf tar makten.

Om vänstern plus C få majoritet kommer nästa statsminister heta Stefan Löfven eller Annie Lööf. KD har idag 3.5 procent i mätningarna, och att de överlever är enklast sätt att blocka smygröda Centerpartiet från vågmästarroll. Busch Thor leder ett mjäktigt parti, men hon är pålitlig vad gäller att inte ge makten till vänstern.

De av er som redan är sympatiska till KD får därför gärna rösta på de igen. På sikt får KD gärna skärpa sig så vi inte behöver rädda de varje gång, men 2018 är inte rätt tillfälle att ta risker. Jag tror också att Ebba Busch Thor växer i rollen som partiledare och på sikt kommer utmana Annie Lööf om kvinnliga väljare.

“Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor utmanade i sitt sommartal statsminister Stefan Löfven (S) om att göra valet till en folkomröstning om välfärden. Hon vill prioritera barnomsorgen, sjukvården och äldreomsorgen och underlätta för kvinnor att kombinera arbete med fritid.

Trots högkonjunkturen har viktiga delar av välfärden försämrats, sade Busch Thor. En anledning är, enligt KD-ledaren, att de rödgröna tappat sin kompass..

Hon kritiserade också de rödgrönas “radikalfeminism och genusflum” kring förskolan och anser inte att personalen ska fungera som “politiskt korrekta prussiluskor” som ska ingripa om barnen leker fel. – Låt pojkar och flickor leka som de själva vill. Om en flicka vill leka med dockor – är det så farligt? Är det något som förskolan ska lägga tid på att bekämpa?

Busch Thor lyfte dessutom fram kvinnornas situation i arbetslivet och den kraftigt ökade psykiska ohälsan. Det behövs en ny feminism, anser hon, där man måste sluta ifrågasätta kvinnors livsval”

Av Tino Sanandaji

Läs artikeln här…

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *