Misstänkt mordbrand i kyrka i Norrköping.

av | 6 augusti, 2018

Vid 02.20 fick räddningstjänsten larm om brand i en större syrisk-ortodox kyrka i Norrköping.
Ett 30-tal brandmän från sju olika stationer var på plats under natten till måndag för att släcka branden som tidigt på måndagsmorgonen uppgavs vara under kontroll.
räddningstjänsten skriver på sin hemsida: “Vi har klarat byggnaden. Just nu vet vi inte omfattningen på skadorna.” Samtidigt som de uppger att kraftiga bjälkar på vinden är kolade och elkablar avbrända.

Kyrkan som heter S:ta Marias Ortodoxa kyrka är en syrisk-ortodox kyrka som är cirka 40 meter lång, byggd i trä. Den hade fattat eld på utsidan.
Polisen misstänker att branden var anlagd och har rubricerat brott som grov mordbrand.
Tor Sirelius vakthavande befäl vid polisen i region Öst säger till TT: “Vi misstänker att branden är anlagd och har inlett en förundersökning om grov mordbrand eftersom branden verkar ha börjat på utsidan av fasaden och det finns ingen naturlig förklaring till det.”

Nu undrar jag var Löfven och de övriga regeringsmedlemmarna är, varför har ingen uttalat sig om denna misstänkta rasistattack?
Var är oppositionen, och var är deras fördömande mot denna misstänkta attack?
Var är folkmassorna med hand och pepparkakshjärtan?
Men nä, de syns inte till i medierna, där skrivs inga kilometerlånga texter om detta.
Jag frågar mig varför, är det för att detta var en kyrka och inte en moské?
Är detta för att det inte är så noga med de kristna syrierna så som det är med de muslimska?

Där är många frågor som man borde ställa till alla partiföreträdare, till alla “journalister” eller de som kallar sig det.
Där är många frågor man kan ställa till polisen och till brandväsendet, varför de är så kvicka med att säga det är attentat när det handlar om moskéer men inte när det handlar om kyrkor?
Är det i deras ögon så mycket viktigare med muslimernas bönehus gentemot de kristnas bönehus?
En sista men ack så viktig fråga till polisen i Norrköping, har ni kopplat in SÄPO på saken, för om detta handlar om en mordbrand på en kyrka så är det en terrorhandling i mina ögon i alla fall.

https://www.svt.se/…/fullt-utvecklad-brand-i-kyrka-i-norrko…
https://www.aftonbladet.se/a/J1ApQm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *