Varför blev Ebba Busch Thor kvar på Pride-scenen? Var det grupptrycket eller var det dubbelmoral?

Av | 6 augusti, 2018

På Expressen kan man nu läsa att Ebba Busch Thors kritik mot Prides debatt. Hade vi vetat hade vi tackat nej!
Men nu frågar jag mig varför hon inte reagerade kraftigare än att vänta med att resa flaggan till bland de sista?
Med tanke på att den kritik hon nu hyser kritik så frågar jag mig varför hon inte gick av scenen för att visa att hon inte tyckte debatten var någon seriös debatt?
Att som hon nu hävdar att det var avsett som en protest att inte resa flaggan förrän sist är en ynklig och lam förklaring enligt mig.

När man sen läser att hon efter “debatten” skriver i ett SMS till Expressen: “Det var ett uttryck för att jag var besviken på RFSL:s inramning. Hade vi vetat i förväg att inramningen skulle vara på det sätt det blev på scen så hade vi tackat nej. Att inte bjuda in ett demokratiskt valt parti i Sveriges högst beslutande församling och symboliserade det med en uppblåst plastelefant gynnar inte det seriösa, demokratiska samtalet”.
Med inramningen syftar hon till “det faktum att RFSL på scen valde att utmåla ett parti som en uppblåsbar plastelefant och återkommande låta debatten handla om det parti som inte var på plats”.

Tobias Billström skrev på Facebook också efter “debatten” att: “Dumheten med plastelefanten skapade inte precis ett seriöst skimmer, men det är underordnat den stora frågan: varför inte överlåta till det enskilda partiet att avgöra huruvida man vill delta eller ej?”
Jenny Sonesson skrev på Facebook: “Vad jag inte förstår är varför ingen av de andra partiledarna reagerade. Ulf Kristersson talar ofta om vikten av fler vuxna i rummet. Fanns det verkligen ingen vuxen partiledare på scenen i dag som sa ifrån?”
En annan som också reagerade var författaren och debattören Mustafa Panshiri som skrev på Facebook: “Jag har aldrig gillat pussel. Men jag sparar den här pusselbiten för att försöka förstå 9 september. Rekommenderar politiker och journalister att göra detsamma”.

RFSL menar å sin sida att de var tydliga om förutsättningarna för debatten.
Sandra Ehne ordförande för RFSL, som modererade debatten säger: “Vi var tydliga i förväg med att SD inte skulle delta i debatten. RFSL har gjort det valet sedan länge för att inte bidra till normaliseringen av deras hbtq-fientliga politik. Under själva debatten ville vi föra ett politiskt samtal på hög nivå i en lättsam form, det tycker jag absolut att vi lyckades med. Jag är stolt och glad över att alla partiledare deltog med stort engagemang.”

När man läst denna artikel så hyser inte jag något förtroende för varken Ebba Busch Thor, Ulf Kristersson eller Jan Björklund som var med på den så kallade “debatten”.
Hade JAG varit en av dessa partiledare så hade jag gått av scenen när jag sett den elefant som Sandra Ehne placerat ut och som skulle föreställa SD.
Jag hade marscherar av scenen efter att jag sagt min mening om spektaklet och sen sagt att RFSL inte är någon seriös organisation och ingen organisation som jag vill ha mer med att göra.
Att de statsbidrag de uppbär borde omprövas då organisationen inte är demokratisk.

Att sen en partiledare som Ulf Kristersson som säger sig vara för “fler vuxna i rummet” inte reagerar på detta tilltaget visar enbart på att han själv inte är vuxen, att han själv inte lämnat den sandlådan som Löfven, Lövin/Fridolinoch Sjöstedt leker i och där Annie Lööf och Jan Björklund verkar stortrivas.
Nu kan vi bara hoppas och önska att dessa partiledares uppförande på RFSL-scenen avspeglar sig den 9 september, att deras lättleddhet visar väljarna att de inte är lämpliga att leda Sverige.
För om en sådan organisation som RFSL kan leda dem så lätt hur blir det då med andra organisationer, med andra länder?
Ska Sverige ledas av en fårskock som kan styras eller ska landet ledas av någon som inte är så lättpåverkad?
Svaret kan ni ge den 9 september genom att rösta rätt.

https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/jamstalldhet/busch-thors-kritik-mot-prides-debatt-hade-tackat-nej-om-vi-vetat/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *