Merit Wager: Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Centerpartiet har skapat o-lag och o-ordning.

av | 7 augusti, 2018
En text i en serie texter som kommer att publiceras under den här vinjetten inför valet till riksdag, kommun och landsting den 9 september 2018. Texter tänkta att påminna om vad som hänt och inte hänt sedan förra valet och valet därförinnan och ibland ännu tidigare. Om vad som hänt, vilka som sagt och gjort och tyckt vad och lite annat som kan vara bra att fundera på innan man går till valurnan.
Klicka på textrutan för att läsa inlägget i större storlek.

Den 5 augusti skrev migrationsminister Heléne Fritzon ett långt inlägg på sin Facebook-sida. Det handlar om den så kallade gymnasielagen. Hon har, skriver hon:

…läst och sett reaktionerna på FB och har förståelse för den frustration och osäkerhet som väldigt många nu känner i väntan på ett klargörande av rättsläget i de mål som överklagats. Hur frustrerande det än är måste vi nu avvakta och se vilka bedömningar Migrationsöverdomstolen gör. Det är också viktigt att förstå att regeringen inte kan uttala sig om domstolarnas bedömning eller på annat sätt kommentera enskilda fall eller Migrationsverkets bedömningar. Det följer av våra grundlagar och den processordning som vi har.

I den den kaotiska situation som hon och hennes regering (Socialdemokraterna och Miljöpartiet) tillsammans med Vänsterpartiet och Centerpartiet har skapat, försöker hon ge den lilla information hon i dagsläget kan ge i väntan dels på utlåtande från EU-domstolen; dels på resultatet av Migrationsöverdomstolens prövning av de fall som två migrationsdomstolar underkänt på grund av att de sökande inte styrkt sina identiteter.

Läs hela artikeln här…

Av Merit Wager

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *