Merit Wager: Jan Björklund, partiledare för Liberalerna: ”Vi kommer att göra allt för att Sverige ska få en Alliansregering.”

av | 8 augusti, 2018
En text i en serie texter som kommer att publiceras under den här vinjetten inför valet till riksdag, kommun och landsting den 9 september 2018. Texter tänkta att påminna om vad som hänt och inte hänt sedan förra valet och valet därförinnan och ibland ännu tidigare. Om vad som hänt, vilka som sagt och gjort och tyckt vad och lite annat som kan vara bra att fundera på innan man går till valurnan.

Denna lilla notis plingar till i mobilen och den första reaktionen är att Liberalerna, precis som alla andra (utom möjligen en grå plastelefant) är desperata och tar till vilka påhitt som helst för att få uppmärksamhet. Och uppmärksamhet får de, men inte för kloka och genomförbara förslag utan för att man tar sig för pannan och undrar när de ska sluta slå knut på sig själva för att krysta fram det ena mer aparta förslaget efter det andra i hysterisk jakt på att synas och höras inför valet om en månad.

Några stenkast från där jag bor, på Erstaterrassen på Södermalm, håller Liberalernas partiledare Jan Björklund sitt sommartal. Han säger:

Liberalerna föreslår att Sverige ska anställa 18 000 lärarassistenter i grundskolan och gymnasiet, det är en lärarassistent på fem lärare. Det skulle innebära att lärarkåren kan koncentrera sig på undervisningen, att förbereda och genomföra goda lektioner, samtidigt som andra tar hand om övriga arbetsuppgifter i skolan.

Då ökar också läraryrkets attraktionskraft. Låt lärarna vara lärare. Då kommer fler barn lyckas. Det är därför Liberalerna sätter skolan först.

Herre Gud! Det är bara så galet så man vet inte var man ska börja!

Vad ska 18 000 lärarassistenterna göra?
Varifrån ska 18 000 lärarassistenter hämtas?
Vilka krav ska ställas på 18 000 lärarassistenter?
Behöver de 18 000 lärarassistenterna kunna svenska eller ska det bli någon sorts ”enkla jobb” för så kallade nyanlända?

Läs hela artikeln här…

Av Merit Wager

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Iconic One Theme | Powered by Wordpress