Tommy Norum: Morgan Johansson börjar nu inse att utvecklingen i dyningarna efter den naiva invandringspolitiken gått dem hur händerna

av | 8 augusti, 2018

De flesta debattörer skuldbelägger nu högerpopulisterna för att de skördar framgång efter framgång i opinonsundersökningar och val. Är det Jimmie Åkessons alla fel och brister som gör att SD är näst största parti i de senaste mer traditionella svenska undersökningarna ?  Ingen har på något sätt pekat på  Löfven / Kinberg Batras roll i sammanhanget eller de andra politiska partierna.  Men nog borde väl en och annan fråga sig vems fel det är att att det går så bra för Åkessons Sverigedemokrater där man i senaste opinionsundersökningen blev näst största parti.

Sveriges justitie-och migrationsminister Morgan Johansson vädjar  nu om hjälp att lösa konsekvenserna efter den naiva flyktingpolitiken man fört alldeles för länge.

Det verkar nu äntligen våra politiker börjar fatta konsekvenserna av sina politiska beslut i den naiva invandringspolitiken man förts alldeles för länge . Nu inser man att man måste ha hjälp av både fastighetsägare, näringsidkare och lokalsamhällets föreningar och organisationer, medborgarna själva och där framförallt man tvingar kommunerna att ta ett större ansvar för den politik som helt har gått dem ur händerna med en öppna droghandeln, skjutningar, brinnande bilar och den allmänna känslan av rädsla och med en lavinartad kostnadsökning.

Det som förut bara var positiva tongångar om hur invandringen skulle påverka vårt samhälle där den kulturella mångfalden skulle berika medborgarna med ett bättre samhälle. Naiva drömmare såg hur vi i samklang levde i ett intrigerat samhällssystem. De nyanlända skulle vara nyckeln och garantin till fortsatt välstånd för de svenska medborgarna.

Men hur blev det ?  

Totalkaos råder i stort sett i alla myndigheter både på statlig och kommunal nivå.  Kostnaderna rakar i höjden med risk att vi får sänka den sociala standarden eller höja skatterna kraftigt. Vi har en bostadsbrist som både skapar social oro och en prisstegring på bostadsmarknaden som gör att många utestängs från att kunna köpa eller hyra ett boende.

Vi har noll koll på återvändande IS krigare som rörs sig fritt i samhället. Vi har en ökning av småbrott och andra kriminella handlingar utanför och i köpcentra av kriminella ungdomsgäng ursprunget från ensamkommande barn som driver fritt och där polisen står maktlösa inför problemet trots intensiva rop på hjälp från affärsinnehavare. Gängkriminalitet har ökat i de segregerade bostadsområdena där skjutningar med dödlig utgång nästan är en daglig företeelse numera i Sverige.

Vi har fått en dramatisk ökning av kvinnofridsärenden där våldtäcket numera sker på både badhus, skolor och andra allmänna platser och där inblandade invandrarungdomar är överrepresenterade. En av de mest problematiska konsekvenserna av massinvandring från särskilt Mellanöstern och Nordafrika är den främmande synen på kvinnor samt ett brutalare och våldsammare samhälle.

Vi har helt plötsligt börjat legalisera barnäktenskap genom att ha noll koll på läget visade det sig i en riksdagsdebatt. Det finns hundratal barnäktenskap i Sverige utan att varken politiker eller myndigheterna verkar bry sig.  Vi börjar närma oss ett laglöst land där småbrott skrivs av lika fort som de kommer in till polisen. Vi har skapat en arbetsmarknad där många med invandrarbakgrund aldrig får en chans till ett arbete utan försörjs livet ut med socialbidrag. En förhållande som hållit på de senaste 40 åren utan att våra politiker har brytt sig.

Nu äntligen efter minst 30 års negativ utveckling börjar politikerna vakna till. Till och med media börjar nu inse och börjar rapportera om det som bara för något år sedan var tabu för att inte riskera gå Sverigedemokraternas ärende. . I Sverige ökar brottslighet, sexuella ofredanden, trakasserier och våldtäkter men man hör och ser hur svenska politiker med journalisters hjälp försökt förneka, blåljugea, mörkar och avfärdar denna växande kriminalitet som desinformation och påhitt.

Nu först börjar våra politiker förstå allvaret när till och Morgan Johansson går ut med en vädjan till både arbetsgivare, kommuner, myndigheter och allmänheten om hjälp för att lösa det hela. Det verkar vara först nu man inser vad den naiva flyktingpolitiken under många år ställt till med och som de har ett så stort ansvar för konsekvenserna.

Är detta inte en lite märklig försvarslinje man fört hitills ? Skuldbelägg de som bättre beskriver vardagen för väljarna , det är hela tiden någon annans fel att de själva misslyckas med sin politik hör vi igen och igen. . . De äldre partierna har inte svaren på väljarnas frågor samtidigt som de två största, socialdemokraterna och moderaterna, inte har vågat eller på annat sätt förmått ta i migrationsdebatten, leken med siffror hit och dit för att dölja det de är ansvariga för. .

Fortfarande skyr Moderaterna och Socialdemokraterna  integrationsdebatten som pesten även om socialdemokraterna nu gör försök att komma åt den debatten bakvägen genom att sakta öka kraven på de nyanlända. Men mycket kommer återstå.

Av Tommy Norum

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *