Ung Vänster tänker sabotera när Jimmie Åkesson håller tal! Vänsterpartiet vägrar kommentera!

av | 8 augusti, 2018

Expressens journalister Alexandra Andersson och Niklas Svensson, samt GP:s journalist Arne Larsson och Nyheter Idags Jonathan Norström skriver alla om samma sak i går.
Det handlar om att Ung Vänster uppmanar människor till att förstöra Jimmie Åkessons kommande torgmöte i Göteborg.
De skriver i ett inlägg på Facebook: “Vi ska göra detta så svårt för honom som vi bara kan!”
Mikael Eriksson, stabschef för Sverigedemokraterna säger: “Det här är oerhört allvarligt ur en demokratisynpunkt.”

Ung Vänster Göteborg och Bohuslän, uppmanar nu människor till att förstöra mötet.
De skriver i ett inlägg på Facebook: “Ta med dina polare, eventuella megafoner, och din kampvilja. Let’s crash this party!”
I inlägget länkar de även till sitt evenemang med namnet: “Inga rasister på Järntorget!”.
De skriver också: “Vill vi ha rasister som står oemotsagda på Järntorget här i Götet? Nej, såklart inte!”
Där de också uppmanar alla som kan och vill att komma dit och störa “SD:s torgmöte så mycket det går, t.ex. med megafoner och slagord, eller andra grejer som låter mycket”.

På detta reagerar Mikael Eriksson stabschef för Sverigedemokraterna.
Han anser att ungdomsförbundets agerande är oerhört allvarligt ur en demokratisynpunkt och säger: “Yttrandefriheten är en viktig del i vår demokrati. Men det är tydligt att syftet för Ung Vänster inte är att manifestera sina egna åsikter, utan att störa ut vårt möte.”
Mikael Eriksson uppmanar nu partiledaren Jonas Sjöstedt att agera.
Han säger: “Jonas Sjöstedt borde genast fördöma detta och uppmana sina anhängare att lägga ner sån här form av sabotage. Vi kommer dock inte att låta oss skrämmas, säger han.”

Jörgen Fogelklou, distriktsordförande för Sverigedemokraterna, tycker att det är ett demokratiproblem om Ung Vänster gör verklighet av sitt hot.
Han säger: “Ung Vänster har all rätt i världen att komma och lyssna på vårt tal och att visa att de tycker annorlunda. Men om de stör mötet, då är det en annan sak, säger han.”
Här frågar GP: “Varför?”
På detta svarar Fogelklou: “Vi har mötesfrihet och att folk ska kunna ta del av vad andra människor tycker och tänker. Om man stör ett möte så det är omöjligt för människor att höra vad som sägs, då är det ett demokratiproblem.”

Detta är inte första gången som Ung Vänster uppmanat till att sabotera Sverigedemokraternas möte. Även inför EU-valet 2014 uppmanade Ung Vänster sina anhängare att störa Jimmie Åkesson när han skulle tala i Göteborg. Den gången slutade det med att SD-ledaren inte kunde genomföra mötet.
Den gången fick Ung Vänster kritik av Vänsterns partiledare Jonas Sjöstedt som sade: “Om man går över en gräns där man stoppar andra partier att hålla ett möte då går man för långt, oavsett vilket parti det är.”
Men denna gång slår moderpartiet ifrån sig allt sitt ansvar.
Vänsterpartiet i Göteborg inte uttala sig om uppmaningen. Distriktsordföranden Adriana Aires låter via sin presskontakt Miriam Ryttge hälsa att man inte har någon kommentar “eftersom Ung Vänster är en fristående organisation”.

Enligt Jessica Nordh, pressekreterare till Jonas Sjöstedt, har Vänsterpartiet ingenting att göra med de beslut Ung Vänster Göteborg och Bohuslän tar.
Miriam Ryttge säger: “Det får du ta med Ung Vänster. Vi uttalar oss aldrig om dem.
Jessica Nordh säger: “De är ett ungdomsförbund, men vi är inte samma organisation så de får svara för sig.”
Expressen frågar: “Så det ungdomsförbunden gör är deras eget ansvar?”
Jessica Nordh svarar: “Ja!”
Expressen ställer då följdfrågor: “Men utåt sätt så förknippas ju de med Vänsterpartiet? Hur ser ni på det?”
På detta svarar Jessica Nordh så här: “De är en egen organisation och måste stå för vad de själva gör.”
När GP frågar Miriam Ryttge: OK, men om ett demokratiskt parti, oavsett vad man tycker om det, har fått tillstånd att genomföra ett torgmöte måste väl ni kunna svara på frågan vad ni tycker om att någon, vem det än är, vill störa mötet?

Miriam Ryttge svarar då: “Nej, vår hållning att de är en fristående organisation som tar sina beslut. Vi uttalar oss inte om det.”
När då GP ställer följdfrågan: “Men det finns ju en principfråga i det här, kan ni inte ens uttala er om den?”
Då svarar Miriam Ryttge: “Nej!”
När Expressen frågar Amanda Nyberg är distriktsordförande för Ung Vänster Göteborg och Bohuslän så säger hon: “Tanken är att vi ska protestera mot SD:s rasistiska politik helt enkelt. Vi tycker inte att ett parti med rasistiska, sexistiska och homofoba åsikter ska få stå oemotsagda.”
När GP frågar Amanda Nyberg: “Hur ser du på demokratiaspekten, att ni begränsar deras mötesfrihet?”

Så svarar hon: “Jag tror att normaliseringen av SD har påverkat debattklimatet negativt och att det gjort att alla inte vågar uttala sig öppet. Det har begränsat demokratin.”
Däremot anser inte Amanda Nyberg att ungdomsförbundet inskränker Sverigedemokraternas yttrandefrihet genom att uppmana människor att störa Jimmie Åkessons torgmöte.
Hon säger: “Vi använder vår yttrandefrihet för att protestera på samma sätt som de använder sin för att få höras.”
Enligt Nyheter Idag så kommenteras Ung Vänsters planerade aktion på Twitter. Opinionsbildaren Rebecca Weidmo Uvell uppmanar Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt att ta kontakt med sitt ungdomsförbund.

När man läser dessa tre artiklarna så inser man att Ung Vänster är inte ett ungdomsförbund, det är ett extremistnätverk som vill begränsa yttrandefriheten för alla som inte har samma åsikter som dem.
Och att Vänsterpartiet inte vill ta avstånd från dem visar också att det partiet har samma typ av extremistiska åsikter.
Enligt mig så borde SÄPO kolla upp Ung Vänster och även moderpartiet, se om de är på gång att försöka kullkasta den lilla demokrati som finns kvar här i Sverige.
För med tanke på det som både Ung Vänster och Vänsterpartiet har uttalat sig om här så är den stora frågan om inte de förbereder något, om inte de har blivit inspirerade av dem som de ömmar för så mycket.
De som de vill hjälpa med fri lejd, fria bostäder, fri utbildning och jobb.
.
Enligt mig är Vänsterpartiet och dess ungdomsförbund ute på mycket svag is. De kan vara på väg mot att bli ett extremistparti, och ska verkligen ett sådant få sitta i våra folkvalda församlingar?
Om inget annat ska Jonas Sjöstedt ställas mot väggen ordentligt och frågas ut om han har totalt tappat kontrollen över partiet och dess ungdomsförbund.
Kan eller vill han inte svara på dessa frågor så vet vi svaret och då borde myndigheterna ta och ställa han som partiordförande till ansvar och kanske t.o.m. förklara att partiet sätts i samma kategori som NMR här i landet.
Sätta alla dem som är med i det partiet under extra sträng bevakning fram till valet och efter det också.

https://www.expressen.se/…/ung-vanster-vill-forstora-sds-m…/
http://www.gp.se/…/ung-v%C3%A4nster-planerar-att-st%C3%B6ra…
https://nyheteridag.se/ung-vanster-tanker-sabotera-nar-jim…/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *