Explosion i lägenhetshus i Göteborg

av | 9 augusti, 2018

Göteborgsposten skrev i går om att det under onsdagseftermiddagen skedde en explosion i ett lägenhetshus i Linné, Göteborg. Räddningstjänst, polis och bombtekniker larmades till platsen.
Hans Lippens, presstalesperson vid polisen region Väst säger: “Det rör sig om någon sorts kraftig smällare som har detonerat.”
Det var vid 16,35 som larmet inkom om explosionen, Martin Olsson, larm och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg säger: “Vi har en inringare som säger att något har exploderat, rutor har gått sönder och det luktar krut.”

Räddningstjänst åkte ut med två styrkor. Även polis och bombtekniker åkte till platsen. Polisen spärrade av området runt porten till lägenhetshuset.
Enligt polisen ska det ha rört sig om en kraftig smällare som ska ha detonerat i trappuppgången på 10:e våningen i lägenhetshuset. Två glasrutor ska ha gått sönder i samband med smällen.
Hans Lippens säger: “Vi har skrivit en anmälan rörande allmän farlig vårdslöshet, men det finns ingen misstänkt.”
Enligt räddningstjänsten ska ingen person ha kommit till skada i samband med explosionen.

Vid 17.30 hävdes avspärrningarna och bombskydd, polis samt räddningstjänst lämnade platsen.
Vittnen på plats berättar att det hörts en rejäl smäll.
Denne säger: “Det lät som en raket som smällde.”
Ett annat vittne, som bor i den aktuella trappuppgången, upplevde det som att det var en kraftig smäll.
Han säger: “Det lät inte som en bomb, mer som att det rasade något trapphuset men med en kraftig smäll. Jag stannade inne först men när jag kände röklukt så gick jag ut och tittade.”

Så nu undrar om Sverige aldrig varit säkrare som herr Betnér sa härom året, eller det är som dem han hånade då, sa att de var ohederliga när de påstod att du hade fel herr Betnér.
För du har varit väldigt tyst de senaste åren med dina påståenden om det trygga säkra Sverige.
Är det så att dem som Kändissverige hånade har fått rätt, att Sverige istället för säkrare blir allt osäkrare för var dag som går?
Är det så att alla ni som höll invandrarfanorna högt 2015 fick dem nerkörda i halsarna när Akilov begick sitt terrordåd i Stockholm?

Om så är fallet så tycker jag det inte är mer än rätt att du herr Betnér och alla ni andra tar och kliver fram, säger att vi hade fel och ni som sa att Sverige blir otryggare hade rätt.
Men att få någon av er att göra en sådan sak är väl lika omöjligt som att dra vatten ur en gråsten. Lika omöjligt som att få Löfven att säga att Sverigedemokraterna inte har några nazistiska rötter.
Men jag skulle gärna vilja se dig Betnér tillsammans med Ernman, och Gardell och några av de andra som uttalade sig likadant som ni gjorde då säga att vi hade fel och ni hade rätt.
Det skulle göra min och många andras dag det är en sak som är säker.

http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/explosion-i-l%C3%A4genhetshus-i-g%C3%B6teborg-1.7568165

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *