Rakhmat Akilov attackerad i fängelset

av | 9 augusti, 2018

Idag skriver Expressen, SVT-nyheter och Aftonbladet att den terrordömda Rakhmat Akilov blivit slagen av en medfånge på Kumlabunkern.
Det ska ha inträffat i torsdags förra veckan när Akilov anlände till Fenixbunkern på högsäkerhetsfängelset Kumla. En annan intagen på samma avdelning, en tidigare gängkriminell 24-årig man gick in till Akilov genom hans öppna celldörr, därefter stängde 24-åringen den efter sig varpå han ska ha utdelat ett antal slag mot Akilov.
Det ska ha hörts skrik och smällar och vakterna ska direkt i samband med händelsen ha aktiverat larmet vilket framgår av en incidentrapport från Kriminalvården.

Vad som exakt skett inne i cellen eller om Akilov skadats är i nuläget oklart men Kriminalvården har gjort en anmälan om våld eller hot mot intagen.
Motivet till händelsen ska ha varit att 24-åringen ville hämnas för terrordådet på Drottninggatan.
Karin Eldblom, förundersökningsledare på Polisen i Hallsberg säger: “Det jag vet är att vi fått in själva handlingarna, det kommer att skrivas en anmälan om detta. Därefter får vi se vilket typ av brott det rör sig om.”
Den 24-årige angriparen är dömd till fyra års fängelse för bland annat vapenbrott. Han har nu isolerats från övriga fångar. Också Akilov hålls isolerad.

När jag läser alla dessa tre artiklarna så framstår det nästan som om alla tre artikelförfattarna vill att man ska tycka synd om Akilov.
Att den 24-åriga gängkriminella är ett monster som gett sig på den “stackars” Akilov.
I alla tre artiklarna står det att han är dömd för terrorbrottet på Drottninggatan men man kan läsa sig till att dessa som skrivit tycker synd om honom.
Där är förstås en sak jag inte kan förstå i detta och det är att inte fångvården kunde förutse detta och redan när Akilov kom till Fenixbunkern låst in honom.
Då hade denna händelse inte skett och den 24-åriga internen inte kunnat komma in till Akilov.

För att en sådan händelse som denna skulle hända, det behövde man inte vara ett geni för att förstå.
Har t.o.m. läst när domen föll, att de intagna kriminella satt ett pris på Akilov, att de ska ta hämnd på honom.
Så att lämna en dörr öppen in till hans cell var en öppen invitation för den som kände sig manad att ta denna hämnd och kassera in sin belöning.
Frågan är nu om Akilov kan sitta kvar på den avdelningen eller fångvården är tvungna att flytta honom till en helt enskild avdelning där ingen kan komma åt honom.
Vi lär få se och höra om det i framtiden, för detta är nog inte sista gången där är någon som försöker göra något liknande.
För där är säkert inte många på Kumlaanstalten som vill ha han som medfånge.

https://www.expressen.se/…/just-nu-terrordomde-rakhmat-aki…/
https://www.svt.se/…/lokalt/orebro/akilov-attackerad-inne-p…
https://www.aftonbladet.se/…/rakhmat-akilov-attackerad-i-fa…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *