Peter Martinsson: Sveriges lögnaktiga regering

av | 9 augusti, 2018

Kanada har protesterat mot behandlingen av Samar Badawi och tar nu massor med stryk medan sveriges lögnaktiga femnistiska regering fegt tittar på istället för att hjälpa Kanada stå upp för kvinnors rättigheter.

Kvinnorättskämparna Samar Badawi och Nassima al-Sada har frihetsberövats i Saud-Arabien. Enligt uppgifter till människorättsgruppen Amnesty International skedde gripandena tidigare i veckan.

“Denna nivå av förföljelse av människorättsförsvarare i Saudiarabien saknar motstycke och visar att myndigheternas repressiva hållning är långtifrån över”, säger Lynn Maalouf, Amnestys utredningschef i Mellanöstern, i ett uttalande.

Exakt vad de anklagas för är oklart, men Badawi blev belagd med reseförbud 2014 och greps 2016, misstänkt för att ha drivit ex-mannens, aktivisten och advokaten Waleed Abu al-Khair, Twitter-konto under hans tid i fängelse. Hon är dessutom syster till den fängslade bloggaren Raif Badawi, som 2014 dömdes till tio års fängelse 1 000 piskrapp för att ha brutit mot landets tekniklagar och förolämpat islam.

Av Peter Martinsson

https://www.rt.com/…/435425-saudi-arabia-saudi-arabia-begi…/

http://www.gp.se/…/människorättsaktivister-gripna-i-saudiar…

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *