Thomas Gür: Ur domen för den afghanske man som dömdes till nio månaders fängelse och som Elin Ersson “räddade”

av | 9 augusti, 2018

Då läser vi ur domen som den afghanske man som dömdes till nio månaders fängelse och som Elin Ersson “räddade” (när han själv hade bett att få bli hemskickad till Afghanistan). Den aktion som alltså advokatsamfundets Anne Ramberg hyllade som en rättmätig protest mot förment demokratiskt fattade beslut.

Namnen anonymiserade av mig:

“Av videoförhöret med [Dotter 1] har framkommit i huvudsak följande. Hon och [Dotter 2] tittade på film. Deras far kom in i rummet och sa att de skulle stänga av Tvn. Barnen sänkte ljudet, men han ville ändå att de skulle stänga av Tvn. NN vek ihop en lång sladd till en laddare och slog sedan [Dotter 1] och [Dotter 2] med sladden. Slagen träffade dem båda på ryggen och benen. NN slog mycket. [Dotter 1] kan inte ange antalet slag. Då barnens mor kom till rummet och frågade varför NN slog barnen kom de loss från honom. [Dotter 1] och [Dotter 2] lämnade lägenheten. De gick till en granne, XX. Hon bad dem att komma in och vänta på polisen. Efter kanske tio minuter kom barnens mor ut från lägenheten. [Dotter 1] fick märken av sladden på ryggen och benen. Det kändes inte bra då hennes far slog henne. Det gjorde jätteont. Hon hade ont i ryggen sedan tidigare, och fick mer ont där efter den aktuella händelsen. Hon såg inte om NN slog hennes mor.”

Av Thomas Gür

Läs tidigare artikel här…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *