Thomas Gür: När vänstern vandaliserar är det tydligen helt okej?

av | 9 augusti, 2018

Berättigad fråga – och fortfarande berättigat att skriva, som konsumentupplysning – Vänsterpartiet, kommunisterna.

“Men nu väljer Vänsterpartiets ledning hellre att åla än att pudla.
“Vi är inte samma organisation så de får svara för sig”, hälsar Jonas Sjöstedts pressekreterare Jessica Nordh.

Det tycks vara en talepunkt som partiet skickat ut, för nästan ordagrant lika svarade Vänsterpartiet i Göteborg: “Vår hållning att de är en fristående organisation som tar sina beslut. Vi uttalar oss inte om det.”

Sämre argument får man leta efter. Jonas Sjöstedt har bevisligen inga problem att fördöma andra partier – trots att de är från vänstern fristående organisationer. Dessutom mer fristående än Ung Vänster, som uppger att 35 procent av förbundets intäkter kommer från just Vänsterpartiet.

Frågan gäller grundläggande, demokratiska principer. Att man tillhör den (själv)goda vänstern ger ingen rätt att tysta meningsmotståndare. Hur står det till med de demokratiska reflexerna, Jonas Sjöstedt?”

Av Thomas Gür

Läs artikeln här…

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *