Thomas Gür: Att vara kritisk mot migrationspolitik /integrationspolitik är just en del av den frihet som ett samhälle som Sverige tillhandahåller

av | 10 augusti, 2018

Jag hade missat den här uppdateringen av Sofia Strömberg, som ju här skriver bara så som en infödd person från en överlägsen position kan göra angående invandrare, och det dessutom i “godhetens” namn. Invandrare som Gür, Teodorescu och andra borde vara tacksamma och inte så kritiska, eftersom de “fick ta del av trygghet och frihet”.

Vad Sofia Strömberg här inte synes förstå är
a) Att vara kritisk mot migrationspolitik /integrationspolitik, som i mitt fall, är just en del av den frihet som ett samhälle som Sverige tillhandahåller.

b) Att det inte är “invandringens baksidor” som jag sysslat med att “avslöja” med de fem-sex böcker jag skrivit i frågan utan politiska tillkortakommanden inom migrations- och integrationspolitiken.

c) Att hon intar en överlägsen och patroniserande attityd som infödd svensk, när hon säger att jag och andra nämnda personer “representerar ‘den goda invandraren'” och att vi borde vara tacksamma istället för kritiska och vara konstruktiva istället för att peka på missförhållanden i politiken. För det första representerar jag ingen än mig själv, och framför allt inte en grupp, lika litet som Strömberg representerar “den goda svensken”. För det andra är det oförskämt av Strömberg att inleda med “främlingsfientliga och rasistiska invandrare” och sedan dra till med mitt och de andra personernas namn.

d) Att om hon får använda sin hjärna till att kritisera vad hon uppfattar vara min hållning, är det inte särskilt konsekvent att hon i samma mening uppmanar mig att använda min hjärna till att “utforska” det hon vill uppfatta som “kreativa lösningar”. Strömberg skall få kritisera Gür, men Gür ska använda sin hjärna i kreativ riktning … för Gür är invandrare.

“Och kanske är det inte en slump att några av våra främsta invandringskritiker heter just Teodorescu, Gür, Sanandaji och Janouch. Få debattörer – förutom SD – har på samma ivriga sätt velat avslöja invandringens baksidor.

Själva representerar de dock den “goda invandraren” som har strålande betyg, arbetar hårt, har gjort karriär och anammat svenska värderingar. När de kom höll systemen och inte var de som “de många papperslösa lycksökare som nu söker sig hit.”

(Tänk om dessa skarpa hjärnor lagt 50% av sin tid på att utforska kreativa lösningar så att fler fick ta del av den trygghet och frihet de själva fått uppleva.)”

Av Thomas Gür

Även nya svenskar kan vara främlingsfientliga (sic!?)Det jag ska skriva nu är komplicerat. Jag vet inte hur jag ska…

Slået op af Sofia StrömbergLørdag den 21. juli 2018

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *