Tino Sanandaji: Mannen som enligt Alliansen inte ens dög till utredare av migrationsfrågor är nu minister i ett annat land.

Av | 13 augusti, 2018

Forskare Mauricio Rojas var bland de första som belyste problemet med integration. Det var Rojas som populariserade begreppet utanförskap, utvecklade utanförskapets karta och annat vi idag tar för givet.

Som tack utsattes han för hatstorm och trakasserier av vänstern. Efter att han pålades med yrkesförbud av Alliansen tröttnade han och lämnade Sverige. Igår kom nyheten att Mauricio Rojas utnämnts till kulturminister i Chile!

Mannen som enligt Alliansen inte ens dög till utredare av migrationsfrågor är nu minister i ett annat land. Rojas beskrev spelet bakom scenerna i Svd:

”Jag var förstås intresserad, men allt gick snabbt i stå eftersom Maud Olofsson lade in sitt veto. Lars Leijonborg höll på och lirkade med henne, men det gick inte att komma fram. Nyamko, som var ansvarig minister, ville ha mig, men en av partiledarna satte alltså stopp. Beskedet var tydligt: Rojas kommer inte i fråga för någonting som har med integrationsfrågor att göra.”

Rojas hade hjälpt Alliansen till makten och var en populär röst. Det var inte vänstern som slutligen högg Rojas i ryggen utan vänsterns fejkliberala allierade. Centerpartiet tillhör samma invandringskult och vill liksom vänstern stoppa obekväm fakta om migration med alla tillåtna medel. Borgerligheten måste vara vaktsam mot de som kallar sig “liberal” men egentligen delar vänsterns värdegrund och saboterar innifrån.

Centern bör skämmas för sitt agerande. Rojas kan utöver ministerpost i sitt hemland vara nöjd med att han fick rätt och att hans intellektuella arv i Sverige förts vidare av framförallt Thomas Gür och är mer spridd än någonsin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *