Hanif Bali: Den här bilden krossade mitt hjärta

av | 15 augusti, 2018

Dagens måsteläsning. Idag av Hanif Bali.

Nuno Mendonca står framför sin mammas utbrunna bil i Frölunda. Bakom honom en Golf mk5. Ni som läste mitt tidigare inlägg när jag köpte min Golf kan förstå varför denna bild extra berör en fd förortsgrabb.

Foto: Thomas Johansson.

“Det mest relevanta är inte “vilka som gynnas” gällande kriminaliteten i utanförskapsområden, utan vilka som drabbas.” – Sofie Löwenmark

Idag har konspirationsteorierna gått varma. Trots att antalet bilbränder har ökat explosionsartat de senaste åren så vägrar vissa inse att detta blivit vardag. Från sina trygga pursvenska bostadsområden teoretiserar de om att det är allt från ryssen, högerextrema till SD och Moderaterna som mastermind bakom attacken.

Trots att polisen bekräftat att det rör sig om lokala kriminella så skriver Anders Lindberg: ”Väldigt märklig tidpunkt för en organiserad massattack mot bilar på detta sätt. Nästan som om syftet var att påverka valet.”

Özz Nujen (eller hans svåger) teoretiserar:
”Rasisterna vill flytta fokus från skogsbränder och miljö till att åter handla om bilbränder och migpol. Väldigt organiserade. ”

Nu kanske Nujen känner sig ha särskilt kompetens när det kommer till finansiering av diverse brott men jag betvivlar det faktiskt.

Johan Hedin (C): ”Det kan bara finnas en agenda för detta beteende: de vill att valet ska handla om bilbränder”

Daniel Riazat (V): “Nattens händelser med maskerade män som brände ett stort antal bilar med 1 månad kvar till valet var välorganiserat. Skulle inte förvåna mig om extremhögern var inblandade på något sätt”.

Jag vet inte vad som är mest provocerande. Deras världsbild rämnar och de söker förklaringar i det fördolda. Detta konspiratoriska beteende känns igenom från MÖ. När verkligheten går emot islamister och de drar upp judar som orsak för sina egna misslyckanden. I Sverige är det den evige ”högerextrema rasistnazisten” som är orsaken till alla våra egna misslyckanden.

Dessa människor kan utan att blinka tro 35 000 vilsna femtonåringar utan familj ensamma traskat från Afghanistan till Sverige, men kan inte föreställa sig att ett dussin 15-20 åriga livstidskriminella kan enas om en cirkatid att ses i sitt lokala centrum för att på måfå slå sönder och fjutta på ett gäng bilar.

När invandraren ges uppehållstillstånd går den från stålmannen till ett evigt ärftligt svagbegåvat omhändertagandeprojekt.

Är det verkligen så svårt för dem att tänka sig att ett gäng kriminella, som till vardags är en del av internationell droghandel som kontrollerar gigantiska volymer narkotikaförsäljning ner till grammet inte klarar av att skicka ett gruppchat med:
”Ey bror, 21:00 – bränn en bil, mannen, bränn gärna tre mannen.”

Teorierna om vem som ”egentligen” finansierar dem går varma. En gatuförsäljare drar in 10-20K i veckan. De drar in mer på en månad än en riksdagsledamot netto.

Tror ni de behöver ”finansieras” utifrån för att köpa lite bensin och smällare?

Värdet av att grannar är livrädda för deras våldskapital är oerhört – det möjliggör för dem att operera fritt i området och grannar som håller tyst. Nästa gång är det ju min bil. Eller kanske ännu värre.

Det är redan skyhöga premier för att försäkra bilen i utanförskapsområden. Många har inte ens råd med helförsäkring. Detta kommer att självklart drabba dem ytterligare.

Det är väl en tidsfråga innan vänstern börjar anklaga försäkringsbolagen att vara rasister för att premierna är högre i invandrartäta områden.

Regeringen har bränt 3 miljarder på ”extratjänster” – en åtgärd som gett 106 jobb totalt. Med samma summa kunde du ge 20 000 poliser 12 000kr var – i månaden. Om vi nu hade 20 000 poliser.

Då hade vi inte bara fått fler kvalificerade polisaspiranter – utan kunnat anställa fler poliser. För varje försiktigt förslag om att säkra tryggheten på dessa gator och torg har vänstern attackerat högern. Och högern har fegat och lagt sig platt i rädsla för deras maskineri.

Vi vet vad som behöver göras. Fler poliser, avskaffad straffrabatt, avskaffad ungdomsrabatt, häktning för alla brott som har 1 års fängelse på straffskalan, dubbla straff för gängbrottslighet. Utvisning för brott med över 6 månaders fängelse.

Det handlar inte om att svensk höger inte vet vad som behöver göras. Samtliga förslag ovan är från moderaternas valmanifest. Det handlar om att inte vara rädd för vänstern att genomföra dem.

För om vi inte är politiskt modiga så får medborgarna vara rädda för gängen.

Av Hanif Bali

Balis egna Golf här…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *