Tino Sanandaji: All fokus är (nämligen) på drevet mot Hanif Bali

av | 21 augusti, 2018

Några av dygnets rubriker:

• ”17-årig pojke knivhuggen till döds vid skola i Uppsala”

• ”Småland: Kvinna hittad död på hotellrum – misstänkt mord”

• ”18-årig man har skjutits i båda benen i stadsdelen Gottsunda”

• ”Stor mängd sprängämnen hittade i bostadshus i Uppsala”

• ”Antalet anlagda skolbränder ökar kraftigt. Svenska skolor brinner. Antalet bränder ökar och allt fler av bränderna är anlagda. – Det är bara en tidsfråga innan det sker en dödsbrand. Enligt de uppgifter vi fått har Sverige den största andelen anlagda skolbränder i världen, säger Anders Bergqvist, generalsekreterare Brandskyddsföreningen till TT”

• ”Uppemot 100 bilar skadades efter att två bilar brunnit i ett garage i Uppsala. Polisen misstänker nu brott och letar kopplingar till tidigare bränder”

Inga av detta uppmärksammas speciellt mycket. All fokus är nämligen på drevet mot Hanif Bali för att han som stöd till sportskyttet tog vapenfoton på en kommunal skjutbana som är i samma lokal som en skola. På basis av detta och bilder på tv-spel jämförs Hanif med skolmördare och nazister som vill mörda journalister. Det finns ingen logik annat än insinuationer, ologiska associationskedjor och illvilja.

Hysteriet handlar om att hämnas på Hanif Bali med ohederliga argument. Ingen reagerade när Magdalena Andersson tog bilder med AK5 eller när Stefan Löfven och många andra poserade med legala vapen.

Det handlar också om att avleda uppmärksamhet. Sverige har flera hundra tusen jägare, och sportskytte är en av landets största sporter. Det är ytterst ovanligt att dessa vapen används i mord. För att ge sken att vara handlingskraftiga mot gängmord har vänstern och fejkliberaler gjort legala vapenägare till syndabockar. Eftersom de saknar svar på brott är det bekvämare att leva i en ideologisk fantasivärld där Sverige är USA och bekämpa Hanif Bali, NRA, jägare och andra imaginära ”hot”.

Av Tino Sanandaji

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *