Ann Heberlein: Det är utmärkt att Mustafa Panshiri säger det jag försökt säga i åratal

av | 22 augusti, 2018

Vi behöver prata om utlandsfödda gärningsmän, tycker Mustafa Panshiri.

Panshiri är hederlig. Det är mer än man kan säga om större delen av offentligheten. Om ni visste vilka fasansfulla anklagelser som riktats mot mig, hur många uppdrag jag förlorat, hur många vänner som vänt mig ryggen, hur många arrangörer som dragit sig ur och ställt in föreläsningar med mig för att jag försökt driva frågan.

Att lyfta frågan om sambandet mellan våldtäkt och kultur har kostat mig orimligt mycket. Den vrede jag känner, inte framförallt över vad jag har fått utstå, utan över vilka konsekvenser förtigandet fått i termer av ökade våldtäkter och fler utsatta kvinnor, år mycket stor.

Ann Heberlein

Läs artikeln här…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *