”Familjeveckan” är ett nytt lyxbidrag

av | 28 augusti, 2018

Socialdemokraterna lovar fler betalda Netflixtimmar till medelklassen, på bekostnad av de verkligt nödställda. Föräldraledigheten ska halveras, inte förlängas, skriver Siri Steijer på Timbro.

 

Den svenska föräldraledigheten är extremt dyr, i år beräknas den kosta hela 31,2 miljarder kronor. Kostnaderna har vuxit sedan millennieskiftet och för hela föräldraförsäkringen har Sverige nu mer än dubbelt så höga utgifter som snittet inom OECD. Det är därför anmärkningsvärt att Socialdemokraterna föreslår en ytterligare veckas föräldraledighet, per år. Det berör cirka 900 000 familjer och beräknas kosta 5,4 miljarder kronor. 

Läs artikeln här…

Av Siri Steijer, programansvarig arbetsmarknadsfrågor, Timbro

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *