Åkesson: ”Hade jag varit chef hade jag lagt ned P3 direkt”

av | 29 augusti, 2018

Under onsdagens Morgonpasset i P3 så var Jimmie Åkesson gäst i något som de kallar för valprogram. De har innan intervjuat andra partiledare inför valet och idag var det Åkessons tur.

Under programmet frågar sig programledarna varför stämningen blev så tryckt och dålig.
Men är det så konstigt när introduktionen av Christopher Garplind lät så här: “Han är lite av Sveriges Oprah, en viktpendlare av rang. Det här gör Jimmie till en förebild för alla mulliga killar med lite kraftig benstomme som mig själv.

Och för att låta detta sjunka in riktigt i lyssnarnas medvetande så över går de direkt till nyheterna. När man väl är tillbaka till radioprogrammet inleder programledarna med att berätta att det är lite dålig stämning i studion som Jimmie Åkesson just äntrat.
Han låter bli att berätta varför stämningen blev som den blev utan istället frågar han Jimmie Åkesson vad han tyckte om satiren?
Åkesson svarar då så här: “Det var ungefär det jag hade förväntat mig av den här skitkanalen jag nu är med i.”

Vidare berättar han att han ”ställer upp” på intervjun för att han måste.
Han säger: “Hade jag varit chef här hade jag lagt ner P3 för länge sedan. Jag tycker det är vänsterliberal smörja rakt igenom.”
Men sedan säger han: “Jag lyssnar faktiskt på P3 ibland, en del humorinslag är ju genialiska.”
Efter Morgonpasset-intervjun får Åkesson ytterligare frågor av Sveriges Radio, men partiledaren svarar varken ja eller nej om frågan att lägga ner P3.
Han säger: “Public service fyller en viktig funktion, jag är generellt positiv till public service. Men just därför är det viktigt att det finns en politisk neutralitet, jag tycker inte att P3 lever upp till det. Jag betraktar det som vänsterliberalismens egen radiokanal.”

Cilla Benkö Sveriges Radios vd kommenterar Jimmie Åkessons uttalande och säger att det inte finns några planer på att lägga ner P3.
Hon säger till Kulturnyheterna: “Ingen politiker bestämmer över innehållet i Sveriges Radio, det gör jag som vd.”
Efter programmet har Kulturnyheterna sökt Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson utan att nå honom eller partiet.
Nu frågar jag mig varför Morgonpasset tycker sig behöva ett satirinslag om personen de ska intervjua, och detta precis innan en nyhetssändning?
Är det för att låta satirinslaget riktigt ska få slagkraft, att de ska känna sig stora de som utför satiren?

Man ställer sig frågan varför de som ska ta reda på ett partis politik verkligen behöver göra narr åt den de sedan ska intervjua?
Vore det inte bättre att de var seriösa så väljarna fått reda på något vettigt om politikern och om partiets politik?
Sen så frågar jag mig om Cilla Benkö har läst sändningstillståndet som Sveriges Radio har, för i det står det klart och tydligt att det är riksdagen som bestämmer om Sveriges Radio bryter mot sändningstillståndet eller inte och det är riksdagen som kan dra in detsamma om de anser att SR bryter mot det.
Så Cilla Benkö, bör nog tänka efter både en och två gånger innan hon säger att det är jag som bestämmer.

https://www.svt.se/…/jimmie-akesson-i-sr-intervju-hade-jag-…

På denna länk går det att lyssna på vad Christopher Garplind sade i sin så kallade “satir” om Jimmie Åkesson.

https://nyheteridag.se/opartiska-p3s-mobbning-av-akesson-h…/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *