Tino Sanandaji: Har Socialdemokraterna tappat kontakt med verkligheten?

Av | augusti 29, 2018

Måsteläsning. En bra sammanfattning hur regeringen bollar med både pengar och människor tillnärmelsevis utan verklighetsuppfattning.

Socialdemokraternas lovade en game-change, men deras stora vallöfte blev ett självmål. Många provoceras av att slösa 5.4 miljarder på en extra vecka föräldraledigt samtidigt som funktionsnedsatta barn nekas assistans och tvingas till barnboenden.

Förslaget leder därututöver till produktionsbortfall på ytterligare miljarder. Att skicka läkare och barnmorskor på semester mitt när vården plågas av brist på specialistpersonal sker på bekostnad av de i vårdköer.

Samtidigt kan vi läsa: ”Regeringens budget för 2018 visar att utgifterna för assistanserättning under 2017 blir 1,6 miljarder lägre än tidigare beräknat bland annat pga att antalet assistansberättigade minskar”

Sverige går 30 år tillbaks i tiden och ska spara genom att bygga barnhem igen, samtidigt som man slösar miljarder på att välmående tonårsföräldrar ska ta mer ledig utöver den extremt generösa semester och föräldraledighet de redan har. Det är inte valfläsk, det är oanständigt. Har Socialdemokraterna tappat kontakt med verkligheten?

Tino Sanandaji

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *