Thomas Gür: Det finns just nu bara ett enda år (2011) då 48,5% av kommunmottagna flyktingar kom i “arbete” efter fem år, mot vanligtvis sju till åtta.

av | 30 augusti, 2018

Ruist skriver vettigt och bemöter missuppfattningen (tramset) att flyktinginvandringen skulle ha gett Sverige en makroekonomisk stimulans. Läsvärt!

Men mot slutet tappar han verkligen proportionerna:

“Vi har desto större anledning att vara glada över att flyktingtoppen kom under en högkonjunktur. Det kunde hjälpa flyktingarna att snabbare komma i arbete och det gjorde det lättare att lägga extraresurser på flyktingmottagandet utan att behöva skära i alltför nödvändiga andra utgifter (jämför med förra flyktingtoppen som kom mitt i nittiotalskrisen).”

Min kommentar: “…snabbare komma i arbete…” ? Verkligen? Det finns just nu bara ett enda år (2011) då 48,5% av kommunmottagna flyktingar kom i “arbete” efter fem år, mot vanligtvis sju till åtta.

Värre är att Ruist jämför 90-talets flyktingtopp som var under ett enda år med cirka 80 – 90 000 personer, med ett inflöde av cirka 100 000 per år sedan 2004 eller så och framåt.

Thomas Gür

Läs Ruists artikel här…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *