Tomas Brandberg (SD): Radikal islamism i Borås och resten av Sverige

av | 6 september, 2018

Svenska Dagbladet rapporterar i veckan om den växande salafismen i Borås. Radikala krafter knyter många av stadens sunnimuslimer till sig och rörelsen är uttalat separatistisk, muslimerna ska separera sig från det svenska samhället.

Borås Tidning har i en lång rad artiklar rapporterat om radikala predikanter som skrämmer till lydnad. Moralpoliser bevakar kvinnor och barn hindras från att leka med barn av annan tro, överträdelser resulterar i en knackning på dörren. Brott och straff görs upp i moskén, inte i rättssalen och religionen används för att tvinga av fattiga personer deras pengar.

En integrationspolis berättar (Borås Tidning 7/4 2018):

– Asylsökande söks upp och får veta: Där är moskén och jag ska ha tio procent av din ersättning från Migrationsverket. Samtidigt påstås den summan stå för någon slags säkerhet.

Den som inte betalar hotas och kan utsättas för våld, vittnen är livrädda. På skolorna i utsatta områden i Borås sprids de religiösa påbuden och barnen håller efter varandra. På en skola fick barn inte dricka vatten, eftersom det var ”kristet”.

Detta pågår i Sverige. Idag. Tjejer som i våras klädde sig i tajta jeans och en färgglad, liten sjal på huvudet kommer tillbaka till skolan efter sommarlovet med heltäckande svart klädsel. Frivilligt? Vad tror ni själva?

Är Borås ett exceptionellt fall? Det tror jag inte, det som utmärker är att problemet i någon mån har synliggjorts av kommunen och den lokala pressen. Eskilstuna, Västerås och Örebro är andra exempel på halvstora städer med allvarlig segregation med religiösa förtecken. Situationen i Malmö, Göteborg och Stockholm borde vara betydligt värre med sina respektive (betydligt större) befolkningsunderlag.

Tänk sedan ett steg till. Säpo bedömer att det i dag finns tusentals våldsbejakande extremister i Sverige och det är i dessa miljöer som den militanta extremismen har sin grogrund. Och detta kan bli betydligt värre på bara några år.

Salafisterna har som sin målsättning att tränga undan svenskar och icke-muslimer från ”sina” territorier. Det behöver inte vara så dramatiskt i det enskilda fallet, eftersom icke-muslimer och de muslimer som inte vill vara en del av detta tenderar att flytta på sig helt frivilligt. I nästa skede har exempelvis socialtjänsten inte så mycket att säga till om i de här områdena, sedan blir polisen försiktig.

Med tanke på att alla riksdagens partier säger sig vilja motarbeta etnisk (och religiös) segregation är det lite besynnerligt att detta inte uppmärksammas mer. De politiker som har låtit detta ske och till och med stödjer splittrande rörelser med skattemedel bör lämpligen ställas till svars redan på söndag.

Tomas Brandberg (SD)

Riksdagskandidat Sjuhärad och gästskribent ProjektSanning

Källor (urval):

Svenska Dagbladet, Salafismen vinner mark i Sverige…

Borås Tidning, Boråspolisen: Tar en flicka av sig hijaben…

Borås Tidning, Boråsbarn förbjuds använda vatten…

Aftonbladet, Säpochefen: Tusentals radikala islamister i Sverige …

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *