Jenny Sonesson: Björklund kommer att behöva slåss för sitt politiska liv.

av | 11 september, 2018

“I debatten har Annie Lööf (C) utmålats som den alliansledare som skulle ha lättast att hoppa över skaklarna och sätta sig i en regering med S. Då har man missat att missnöjet pyr inom Liberalerna med Jan Björklunds tioåriga partiledarskap. Under hans ledning har partiet återigen presterat ett uselt valresultat. Om Liberalerna ingår i en regering, och Björklund blir minister, sitter han emellertid säkrare på partiledartronen.

Bland Liberalernas medlemmar hörs en trötthet över att befinna sig i Moderaternas skugga och åtskilliga liberaler känner ideologiskt främlingskap inför KD:s konservatism, inte minst i familjepolitiken.”

Björklund kommer att behöva slåss för sitt politiska liv. Han måste bli minister, i vilken regering som helst, för att hålla avgångskraven borta.

Läs ledaren här…

Jenny Sonesson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *