Hur ska Sveriges judar känna sig trygga om antisemitiska hatbrott inte leder till kännbara straff?

av | 13 september, 2018

I en ledarartikel och i en debattartikel uttrycker sig Bawar Ismail och Salomon Schulman ungefär samma åsikter.
Det om att med domen som nu hovrätten gav synagogebrännaren i Göteborg kommer att göra det omöjligt för judar att leva kvar här i Sverige.
När den ene av dessa män skriver: “Vi är rädda för att den importerade antisemitismen ska hota oss till livet.”
Medan den andre skriver: “Vad sänder det för signaler till Sveriges redan utsatta judar.”

Dessa frågor är helt klart relevanta frågor att ställa, för vad är det för signaler hovrätten ger, de säger att det är förbjudet att försöka bränna ner synagogor men det är inte så farligt brott att personen som gjorde det, detta trotts att personen inte är medborgare i Sverige.
Att det är viktigare att skydda denna person från eventuella repressalier från Israel.
Att denna persons säkerhet är viktigare än den svenska judiska befolkningen.

Bawar Ismail skriver att: “Västvärlden borde skämmas, rejält. Över den europeiska kontinenten kan vi nu se hur antisemitism och judehat växer och skapar en otrygg tillvaro för Europas judar.”
Medan Salomon Schulman påminner om att: “Israel är en rättsstat. För denna är ett brandattentat i Sverige en svensk angelägenhet. Israel är enbart engagerad i terrorattacker riktade mot den judiska staten. Judar utanför landet är inte dess angelägenhet.”

Så varför menar då hovrätten att inte personen i fråga ska utvisas.
Är det så att de som sitter i hovrätten vill ha mer antisemitism i Sverige, eller är det som Salomon Schulman skriver att hovrätten frångått juridiken och hänger sig åt missriktad politisk tolkning.
För om så är fallet så är vi illa ute i landet, då har vi ett rättsväsende som blivit politisk och inte bara följer de rättsliga aspekterna i rättegångar.
Nu kan man fråga sig om detta också kommer att gälla även politiskt styrda brott?
För om så är fallet existerar inte Sverige längre som en rättsstat.

Bawar Ismail skriver till sist i sin ledare: “Tyvärr sänder domen signalen till Sveriges judar att den allt mer hotfulla antisemitismen inte tas på allvar i vårt land. Och det är oerhört skamligt.”
Medan Salomon Schulman avslutar sin debattartikel med: I Sverige råder inte längre någon religionsfrihet, särskilt inte för oss judar.”
Man kan inte annat än hålla med dessa två. Sverige har inte längre någon rättssäkerhet för vår judiska befolkning, de som utför hatbrott mot dessa försöker rättsväsendet att fria på alla sätt och vis.
Frågan är om denna domen kommer att överklagas och i så fall vad domslutet i så fall blir?

https://www.gd.se/…/bawar-ismail-hur-ska-sveriges-judar-kan…
https://www.expressen.se/…/hur-kan-ni-inte-utvisa-synagoge…/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *