Jenny Sonesson: Strid stundar i Moderaterna om SD

av | 13 september, 2018

En lärdom är att de M- kommunalråd i Skåne som stått fast vid traditionell moderat politik och uttryckt att de kan tänka sig att samarbeta med SD för att få igenom den har hållit ställningarna vid valurnorna. En stor andel av dessa väljare ratar samtidigt M i riksdagsvalet. Partiledare Ulf Kristersson måste inse att frågan om hur SD ska hanteras inte försvinner när man vänder partiet ryggen. Väljarnas dom kan bli hård.

Vellinges starka kvinna Carina Wutzler (M) anser att utfrysningsmetoden inte fungerar mot Sverigedemokraternas tillväxt. Hon kräver nu offentligt att Alliansen släpper beröringsskräcken och börja samtala med SD för att få igenom borgerlig politik i riksdagen. Kommunalrådet förordar därför att Alliansen bildar regering med stöd av SD.

Bland Moderatväljarna vill 64 procent att M regerar landet med stöd av SD. Bland KD:s sympatisörer är det ännu fler, 72 procent, som vill se ett samarbete med SD i regeringsställning.

Läs ledaren i GP här…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *