Rösterna blev försenade, räknades som ogiltiga!

av | 13 september, 2018

Falu kommun har drabbats av ett rösthaveri.

Orsaken: leveransen av rösterna blev försenad på grund av kommunens miss, skriver Metro.
skriver att förtidsrösterna skulle leverats av Postnord senast klockan nio på onsdagsmorgonen – detta från väljare som röstat utanför hemkommunen.
Men något gick snett.
Leveransen anlände först vid 14-tiden på eftermiddagen, enligt Falu kommun. Till följd av missen kom 145 förtidsröster inte med i den slutliga rösträkningen.

Siwert Lindberg, på valkansliet i Falu kommun säger: “Rösträkningen som vi gör påbörjades klockan nio på onsdagen. Det som kommer efter går helt enkelt inte att räkna. Det är som att någon kommer in i sin vallokal 20.30 på söndagskvällen och ger sig sjutton på att han ska få rösta.”
Nu ska förtidsrösterna lagras i länsstyrelsens källare med en viktig notering, att de är oräknade, enligt valkansliet i kommunen.
Enligt Postnord ligger dock inte felet hos företagets leverans, utan hos kommunens miss, Falu kommun hade nämligen inte något avtal om utkörning.

Mathias Krümmel, produktionschef på Postnord säger: “I det här fallet har kommunen inte något avtal om utkörning av rösterna. Det innebär att kommunen har ansvar för att själva komma och hämta rösterna. De har de inte gjort i det här fallet.”
Enligt uppgift ska ytterligare kommuner i Dalarna ha drabbats av det nya rösthaveriet.
Dalarnas tidningar har talat med Helle Bryn Jensen, jurist och valansvarig på länsstyrelsen.
Hon säger kort: “Har man påbörjat förrättningen så får man inte lägga till röster.”

Nu så frågar man sig om dessa saker förekommit på andra håll i Sverige?
Och i så fall hur många väljare som inte fått låtit sin röst bliva hörd i detta val?
Där är också frågan vad dessa väljare anser om att deras röst inte fick bli hörd?
Vad jag anser så är detta valet något av det allra mest skandalösa valet son förekommit i modern tid i Sverige. Är det inte så att alla röstsedlarna ligger i sina fack så är det att någon politiker “hjälper” medborgarna att rösta. Är det inte det så är det att politiker lovar pengar om de kryssar för denne, eller så är det en politiker som lovar röster bara föreningen han är med i får mark så de kan bygga.

Var är Sverige på väg, är vi bättre än ett land i tredje världen där mutor och valfusk styr valen?
När vi har politiker som står under valkampanjerna och ljuger om och förtalar ett demokratiskt valt partis företrädare, och när denne politikers anhängare saboterar och hotat motståndarens valarbetare.
Är då Sverige bättre än länder som förbjuder motståndarna att föra kampanj eller hotar och sätter dem i fängelse?
Jo, lite bättre är väl Sverige ännu, för än har ingen svensk demokratisk politiker satts i fängelse. Men hotade och trakasserade det blir de dagligen.

https://www.expressen.se/…/rosthaveriet-drabbar-fler-kommu…/
https://www.metro.se/…/fortidsroster-kom-fram-for-sent-blev…
https://www.dt.se/…/valskandal-i-falun-roster-fran-145-pers…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *