Ulf Adelsohn: “Uppträd som vuxna och självständiga människor och tala med alla”!

av | 13 september, 2018

Expressen skriver idag om att Sverigedemokraterna inlett ett påverkansförsök i riksdagen, bakom ryggen på Ulf Kristersson.
Enligt Expressens källor så kontaktas nu flera M-ledamöter av SD i hemlighet.
Mattias Karlsson hävdar: “Det är nog något som bara sker spontant och organiskt.”
Tidigare M-ledaren Ulf Adelsohn uppmanar samtidigt Ulf Kristersson att tala med SD och skriver på Facebook: “Uppträd som vuxna och självständiga människor och tala med alla.”

Enligt uppgifter till Expressen inledde Sverigedemokraterna under onsdagen en offensiv för att etablera kontakter med Moderaterna och Kristdemokraterna på olika nivåer.
Enligt Expressens uppgiftslämnare ska Sverigedemokraternas gruppledare Mattias Karlsson ska ha uppmanat partiets riksdagsledamöter att ta kontakt med alliansföreträdare “som de i utskott har bra relationer till”.
Uppgiftslämnaren säger: “Syftet är uppenbart: Att skapa en kommunikation bakom ryggen på alliansledarna.”
Mattias Karlsson säger på torsdagseftermiddagen: “Mig veterligen har det inte utgått några centrala direktiv kring detta. Det är nog något som bara sker spontant och organiskt.”

Samtidigt konstaterar han: “Jag tycker alltid att det är bra att ha goda kontakter och dialog med andra partier.”
Ulf Adelsohn uppmanade på torsdagen via Facebook, Ulf Kristersson att tala med Sverigedemokraterna.
Han skrev detta på sin Facebookvägg: “Om jag satt i riksdagen nu skulle jag tala med ALLA. Jag delar sannerligen inte vänsterns syn på Cuba och Venezuela eller deras ovilja göra upp med sitt förflutna, men för den skull kan jag tala med dem.
Inte heller delar jag SD:s uppfattningar om bl a integration och tycker även det partiet har medlemmar med en människosyn jag, milt sagt, finner motbjudande. Men tala med dem skulle jag.

Inte heller skulle jag tacka nej om vare sig V eller SD skulle rösta med mig.
Så i himmelens namn strunta i åsiktskorridoren, som bara tillåter samtal till vänster, låt dem skrika ett tag, och uppträd som vuxna och självständiga människor och tala med alla.”
En av de som står på “SD-listan” över M-riksdagsledamöter som ska kontaktas är Hanif Bali, erfar Expressen.
Hanif Bali förnekar på torsdagsförmiddagen att några sådana försök gjorts.
Han säger: “Jag har inte fått några sådana kontakter.”
Hanif Bali upprepar sedan det som tidigare framförts av alliansledarna: “Jag tycker för det första att Stefan Löfven bör avgå, sedan bör man gå fram med en alliansregering. Stefan Löfven måste släppa sargen.”

Enligt Bali innebär valresultatet att mer makt framöver kommer att flyttas till riksdagen.
Han säger visare: “Riksdagen blir mäktigare och därför bör fler saker göras upp i parlamentariska utredningar där alla partier deltar. Då kan regeringen lägga fram förslag som har bred förankring i riksdagen.”
Niklas Svensson säger då: “Man förhåller sig då till alla partier, inklusive SD?”
Bali svarar: “Exakt. Sedan betyder det självklart inte att alla partier måste vara överens om allting. Men det är fortfarande så att det är viktigt att vi inte ger SD den martyrstämpel de vill ha.”

Niklas Svensson säger då: “För att undvika det bör man prata med dem?”
Bali svarar: “Ja, en sådan modell är till exempel att de får en möjlighet att vara med i parlamentariska utredningar i breda ämnen.”
Enligt Hanif Bali talar allt just nu för att en alliansbudget har störst chans att komma igenom riksdagen.
Han säger: “Ingen annan konstellation har det lättare, men det är fortfarande ett väldigt komplext läge. Det viktiga nu är att Löfven avgår, sen kan talmannen ha sina rundor.”

Expressen verkar tycka att det är konstigt att Sverigedemokraterna (om de nu gör det) går bakom ryggen på den Moderata ledningen och talar med riksdagsledamöterna istället. De verkar anse att det är fult att göra så.
Men är det fulare än när de andra partierna gör samma sak?
Sen så höll jag med det mesta av vad Ulf Adelsohn skrev på Facebook om att det är dags för Ulf Kristersson att visa det han sagt sedan han blev vald, att du är den vuxne i rummet.
Och jag säger detsamma som Ulf Adelsohn, strunta i åsiktskorridoren, som bara tillåter samtal till vänster, låt dem skrika ett tag, och uppträd som vuxna och självständiga människor och tala med alla…

https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/sds-plan-ga-bakom-ryggen-pa-kristersson/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *