Merit Wager: Någonstans måste gränsen gå för vad lobbyisterna och politikerna i S, MP, V och C får ställa till med och vilka kostnader de tillåts åsamka oss alla som arbetar och betalar skatt.

av | 14 september, 2018

Klicka på textrutan för att komma till inslaget.

Sveriges Radio Ekot rapporterar idag om vuxna, huvudsakligen vuxna afghanska män (som Public Service envisas med att kalla ”ensamkommande) som är bostadslösa eftersom de inte har tillstånd att vistas i Sverige. 8400 av dessa män som i flera instanser fått avslag på sina ansökningar om att få stanna i Sverige, har lämnat in ansökningar till Migrationsverket för att söka tillstånd att få stanna för att studera på gymnasiet.

Eftersom den så kallade gymnasielagen är hårt kritiserad och två migrationsdomstolar underkänt den, har två ärenden lämnats in till Migrationsöverdomstolen för prövning. Så länge det inte finns en lag som anses kunna tillämpas, kan dessa afghaners ärenden inte prövas och deras status i Sverige är at de är här utan tullstånd att vistas i landet.

Merit Wager

Läs artikeln här….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *