Thomas Gür: Föräldrar som exploaterar sina barn i offentligheten har en alldeles särskild plats åtminstone i min bok …

Av | september 15, 2018

Malena Ernmans dotter Greta har uppmärksammats över hela världen efter sin ”Skolstrejk för klimatet”.

Och på detta en passus som kunde ha författats i Kina under kulturevolutionen eller ännu längre bak i tiden i ett annat mycket stort land som led under samma slags idé om att barn skulle uppfostra sina föräldrar och vid behov också vara beredda att ange dem. Samt givetvis SvD:s eviga Karin Thunberg som inte ens kan se i vilken tradition hon skriver och verkar i:

“Det var dottern Greta som från början engagerade sig i klimatfrågan. Hann först, även den gången. Och uppfostrade de andra i familjen. Men det var hennes lillasyster Beata som kom med bokidén – och hävdade att även deras psykiska ohälsa måste komma med. När allt gick sönder. När ingen orkade mer. Nu läser jag, med ett tryck över bröstet, om perioden när Greta tappade lusten att leva. Och när Beata varken tålde ljud eller människor och satte in attacken mot sin mamma “Du är den sämsta jävla mamman i hela världen, din jävla fucking horjävel”. Och när Malena själv, till slut, svimmade inför sista föreställningen av operan “Xerxes” på Artipelag. Med kungen och drottningen i publiken. På skakiga ben tog hon sig ut på scen och först i bilen hem kom reaktionen. En störtgråt utan slut. Eftersom hon inte mindes någonting av föreställningen.”

Thomas Gür

Artikeln i Svd här (låst)…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *