Tino Sanandaji: ”Vi har en bolånebubbla”.

av | 18 september, 2018

Under valrörelsen var locket på, men nu kommer fler varningsartiklar. SVD: ”Varnar om svenskarnas skulder. Svenskarnas skulder har ökat lavinartat sedan finanskrisen. Nu varnar två tunga veteraner för en ny kris. – Det är som ett korthus, säger Göran Collert, före detta styrelseordförande i nuvarande Swedbank…

Oxford Economics utnämnde nyligen Sverige till en av världens fyra mest riskabla bostadsmarknader, och hävdade att svenska bostäder är mer än 60 procent övervärderade, enligt Bloomberg news. Stigande bostadspriser och växande skulder oroar många ekonomer. En av dem är ekonomiprofessor Lars Jonung som var ordförande i Finanspolitiska rådet åren efter finanskrisen. – Är det någonting jag är orolig för så är det skulduppbyggnaden i Sverige”

De som inte är oroliga över skulduppbyggnaden borde se min intervju med Dagens Industri och förstå varför det skäl till oro.

Tino Sanandaji

Se intervjun här…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *