Kaj Johannesson! Det har kommit till min kännedom att du hotar Patrik Norell…

av | 24 september, 2018

Patrik Norell med fru.

… och hans familj, samt att du försöker karaktärsmörda en av ProjektSannings (PS) mest uppskattade medarbetare.

Som huvudansvarig för PS kan jag naturligtvis inte låta detta passera. Det är min skyldighet att värna mina medarbetare. De fotomontage du har gjort av Patrik Norell i ett försök att hävda att han skulle vara en anhängare av NMR har jag anmält till FB, självklart kommer även polisanmälan upprättas. Jag hoppas också att mina läsare anmäler de bilder du sprider.

För att klargöra vad som hänt berättade igår Patrik hela bakgrundshistorien för mig. Den gjorde mig både förbannad och ledsen. Jag återkommer strax till det. Först vill jag berätta vem Patrik är.

Patrik är den mest hjälpsamma och demokratiska person jag träffat. Han var den som kastade sig iväg till Staffanstorp när jag och Katerina Janouch skrev om vad pågick i det lilla samhället. Han var den som gick på Katerinas föreläsning för att intervjua henne för PS räkning (och jag kan väl avslöja, att Katerina är lite av Patriks idol). Han var också den som ordnande så att jag som ansvarig för PS gavs möjlighet att intervjua Medborgerlig Samlings partiledare. Patrik är den som tillsammans med mig drog igång Sekulär Fika här i Malmö. Patrik är också en person som inte utestänger någon, oavsett partitillhörighet, förutom just NMR och andra med likartade extrema åsikter/ideologier. Och det just därför han passar så bra i PS.

Nåväl. En dag blev Patrik kontaktad av Kaj Johannesson som driver gruppen Vincat Veritas och SD-Forum, med andra ord några slags SD-grupper med samhällskritiska nyheter.

Det låter ju bra, att det finns grupper därute som vill stötta ett av Sveriges mest mobbade partier, dock finns en del bilder som gör mig tveksam till vad det är för slags stöttning de pysslar med, mindre bra är att samma grupp och individ samtidigt ägnar sig åt att försöka karaktärsmörda Patrik. Det är något vare sig PS eller de SD-folk, liksom de skribenter och politiker jag har kontakt med i andra partier uppskattar. Jag övertygad om det också gäller för många PS medlemmar och läsare. Patrik är dessutom väldigt uppskattad inom sin egen lokalförening där han under sommaren hjälpt till under valet, likson han är en mycket uppskattad medarbetare inom PS.

Patrik berättar vidare för mig att han gick med i Kaj Johannessons grupp för att dela samhällskritisk fakta, samt för att provocera vänsterextrema människor på sociala medier. En olycklig kombination förstås eftersom det idag gör Patrik extra sårbar vad gäller just den hatkampanj Kaj Johannesson satt igång.

Under förra vintern blev det för intensivt och Patrik började känna sig obekväm med Kaj. Han berättade då att han ville lämna gruppen. I samma ögonblick började Kaj hota Patrik. Kaj menade att Patrik visste för mycket om Vincat Veritas för att han överhuvudtaget skulle kunna lämna, redan här börjar man ju förstå varför Patrik kände sig obekväm med Kaj. En person som uttrycker sig så är uppenbart både farlig och i obalans.

Det slutar tyvärr inte där, utan senare ringer Kaj upp Patrik och säger att antingen stannar Patrik i vincat veritas eller så var han tvungen att dö, det senare var mest aktuellt, alltså att han var tvungen att dö. Dagen efter bad Johannesson om ursäkt, Patrik godtog ursäkten men lämnade gruppen omedelbart. När Patrik lämnade, lämnade ytterligare tre personer av förklarliga skäl. Jag förstår att folk inte vill ha ett samröre med en person som Kaj.

Kaj Johannesson började sedan anklaga Patrik för att orsaken till att Vincat Veritas rasade. Och där och då startade Kaj sin hat- och hetskampanj mot Patrik och hans familj: Patrik hängdes ut för att vara nazist, odemokratisk ja allt möjligt denna fantasifulla Kaj kunde hitta på. Och han fortsätter än idag.

Just nu ligger en film högst upp i flödet på Vincat Veritas där Kaj Johannesson klippt en Patriks huvud i ett NMR-tåg. Det här gör mig förstås heligt förbannad! eftersom det är uppenbart att han försöker smutskasta Patrik, förmodligen i hopp om att det ska förstöra hans engagemang i sin lokala SD-förening, eller PS. Dessutom hotar denne Kaj hela Patriks familj. Det är inte bara ohederligt utan också farligt. Idag vet vi att vänsterextrema inte drar sig för att ta till våld. Personligen anser jag att Kaj kan krypa tillbaka under sten han kom ifrån.

De två sista bilderna visar tydligt ett montage. Först ser ni en bild på Patrik hållandes i en NMR-flagga, originalbilden ser ni direkt efter. Låt få stopp denna Kaj Johannesson!

https://www.facebook.com/vincatveritas/
https://www.facebook.com/groups/954015684767711/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *