Minns ni Benny Fredriksson? Peter Wolodarski anser att DN ska slippa granskning eftersom Fredriksson inte var tillräckligt snabb med att ta sitt eget liv.

av | 25 september, 2018

Jag känner äckel inför Peter Wolodarski som försöker undkomma en granskning på det vis han gör. Jag känner äckel över att han inte sparkats. Jag känner äckel över hur djupt DN kan sjunka. Peter Wolodarski har för länge sedan gett upp att framstå som trovärdig, han behöver ju inte det. Ingen tycks ju bry sig om vad han gör eller vad slags chefsredaktör han är. Han tillåts låta löpa linan ut med sin ohederlighet, cynism, osaklighet och personangrepp. Förutom Wolodarskis osmakliga försvar till PO så stinker han av unken cynism och härskarmentalitet.

Minns ni Benny Fredriksson? Peter Wolodarski anser att DN ska slippa granskning eftersom Fredriksson inte var tillräckligt snabb med att ta sitt eget liv. Benny utsattes för grova anklagelser, framför allt av Aftonbladet, men DN hakade snabbt på och återupprepade de mest grova anklagelserna som riktades mot Fredriksson. Dreven och de grova anklagelserna ledde senare till att Benny lämnade som chef på stadsteatern, fyra månader senare tog han sitt liv.

I efterdyningarna orkar ändå Benny Fredrikssons familj kontakta en advokat för att ge sin kära och djupt saknade make och pappa upprättelse. De anmäler dreven, där ingår DN, till Pressombudsmannen (PO). Trots den tragiska utgången, trots vetskapen om att DN bidragit till att Benny tog sitt eget liv, bygger denna cyniska och djupt ohederliga Peter Wolodarski sin argumentation (för att undkomma granskning) på att Benny inte tog sitt liv tillräckligt snabbt.Det finns nämligen en regel hos PO att en anmälan måste göras inom tre månader. Fredrikssons familj anmälan inkom fyra månader efter hans död. Så här skriver Wolodarski:

“… Framlidne Benny Fredrikssons maka och söner saknar klagorätt eftersom Benny Fredriksson levde vid publiceringen i DN och mer än tre månader därefter”, skriver Wolodarski. Mer än än tre månader? Det i sig låter som att det skulle handla om ett år eller mer.

PO meddelar dock Peter Wolodarski att ärendet kommer gå vidare, då försöker han förhindra det genom att hävda att det inte föreligger några särskilda skäl för att göra ett undantag. Att Peter Wolodarski obstruerar med de argument som nämns ovan är riktigt äckligt. Wolodarski hakade på en hatkampanj där man ljög, kränkte, bespottade och hatade en människa in i döden.

Jag känner bara äckel. Peter Wolodarski och Aftonbladet gjorde sig till domstolar och pöbel för att utdela ett straff, Det fanns inga bevis bortom rimlig tvivel, däremot rådde starka tvivel om det DN och Aftonbladet skrev om Benny Fredriksson.

Därför vore det enda rätta att DN och Aftonbladet utdöms till skadestånd för förtal eftersom de aktivt valde att hänga ut Benny Fredriksson. Det är knappast rimligt att DN och Aftonbladet tillåts driva en människa in i döden för att någon kom med en ogrundad anklagelse som växte till en hatstorm. En hatstorm Peter Wolodarski eldade på.

Nyheter Idaghttps://nyheteridag.se/fredriksson-tog-inte-sitt-liv-tillr…/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *