Lars Vilks. 2652: Spelet kring bokmässan

av | 27 september, 2018

Ja, så blev det alltså ingenting av den alternativa bokmässan. I dess konkreta form. Däremot vann man åtskilligt genom avbokningen. Den ordinarie bokmässan blir trots allt en församling där man skall tycka lika. Svårt att åberopa någon specifik ”värdegrund” eftersom bokmässan innehåller åtskilligt som kan vara stötande om man skall vara korrekt. Det handlar förstås om att det just nu är något diffust mål som stora delar av församlingen har fått på hjärnan.
Katerina Janouch, som också skulle ha deltagit är naturligtvis besviken och med all rätt.

Det verkade som om det för min del ändå skulle bli något av det. Ett samtal i Aftonbladets monter planerades. Som vanligt stötte även detta på patrull. Säkerhetsansvariga meddelade att det inte räcker med fyra dagar för att planera ett Vilksbesök. Så vet vi det.

Konstprojektet lever sålunda väl i dessa farvatten och jag påminner om konstens värdegrund: ”Våld, grymhet och orättvisa”. Visserligen är konsten en fiktion och dess utspel symboliska men det hindrar inte att publiken får för sig något annat.

Lars Vilks

2652: Spelet kring bokmässan

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *