Utländska toppstudenter flyr Sverige – 90 procent lämnar

av | 27 september, 2018

Fler och fler grupper flyr Sverige, eller vissa områden i Sverige. Sedan tidigare har vi bland annat judarna som flyr Malmö på grund antisemitism. Nu flyr också utländska studenter efter avslutade studier.

Färre än en av tio inresande studenter utanför EU kliver in på den svenska arbetsmarknaden efter examen. ”Det är helt horribelt. Övergången från studier till arbete är Sveriges akilleshäl”, säger Fredrik Voltaire, näringslivsexpert på Almega.

Läs artikeln här…

– Det är helt horribelt. Övergången från studier till arbete är Sveriges akilleshäl. Universiteten är dåliga på vägledning, svenskundervisning, praktikmöjligheter och karriärservice, säger Fredrik Voltaire, näringslivsexpert på Almega.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *