Detta är så sjukt.

av | 29 september, 2018

Kvinnan som skrev rasistiska saker om muslimer har nu delgivits dom om fängelse i tre månader. Okej, men att försöka mörda judar och ändå får stanna kvar, det funkar.

Vad gäller kvinnan som dömdes för hets mot folkgrupp, kunde man ha visat hänsyn. Man kunde exempelvis beaktat hon är sjuklig och djupt deprimerad. Det gjorde man inte, men om man attackerar en synagoga därför att man hatar judar, då kan man visa särskild hänsyn. (De var tre gärningsmän, men här skriver jag endast om en av dem.)

Enligt Hovrätten ska syngogabrännaren ha gjort sig skyldig till grovt olaga hot med motiv att kränka medlemmarna i judiska församlingen. Kränka? Är att försöka sätta eld på människor en kräkning? Skriver du rasistiska eller hatiska kommentarer, riktad mot en specifik grupp/individ kan vi tala om kränkning men att försöka mörda människor, det kan knappats falla under kategorin grovt olaga hot och kräkning. Är så här Hovrätten fortsättningsvis ska se på sådant som inte kan beskrivas på något annat sätt än som ett terrorattentat och hatbrott riktat mot judar, ja då kommer det verkligen inte dröja länge förrän vi ser nästa attentat.

I fallet med synagogan har man alltså visat hänsyn eftersom gärningen av Israel “(kunde) uppfattas som ett allvarligt politiskt brott mot andra judar”. Och därför kunde kanske Israel komma att agera emot att han försökte bränna ihjäl judar i Sverige. Läs det igen, kan uppfattas? Vadå kan uppfattas. Det finns ingen tvekan om saken, det var ett hatbrott och terrordåd.

Hovrätten menade alltså att det fanns “skälig anledning att befara att mannens grundläggande mänskliga rättigheter inte skulle vara tryggade om han utvisas. Han får därför stanna i Sverige. Efter avtjänat straff kan han alltså återgå till vårt samhälle och fortsätta hata judar. Fanns ingen i Hovrätten som tänkte på judarna i Sverige och deras trygghet?

Det här är faktiskt inte något nytt; att större hänsyn tas till gärningsmännen än till offren. För att ge några exempel. Vi har mannen som våldtog en 13 årig flicka. Mannen dömdes till två års fängelse men undkom utvisning därför att han hade konverterat till kristendomen och hade fru och barn. Om två år kan han alltså kliva ut i samhället och våldta ett barn igen, om känner för det.

När fem tonårspojkar under kvinhot våldtog en yngre pojke, togs också hänsyn, ingen utvisades eftersom gärningsmännen då var medborgare i Afghanistan och tingsrätten ansåg därför att: “mot bakgrund av deras ålder samt säkerhetsläget i Afghanistan skulle drabbas mycket hårt av utvisning”.

De fem fälldes inte heller för grov våldtäkt mot barn eftersom det inte gick att bevisa att våldtäktsmännen inte visste att offret var 15 år. Hur ska man tolka det? Att förövarna glömde fråga hur gammal pojken var innan de våldtog honom? En av de dömda var enligt Migrationsverket bedömning vuxen, men ”eftersom han själva sa att var yngre fick han straffrabatt.

Det är uppenbart att man i “vissa” fall tänker mer på brottslingarna än på brottsoffren? Det här sänder ut väldigt väldigt farliga signaler. Dem som våldtar eller hatar judar kommer med stor sannolikhet agera igen. Människors liv är alltså liv i fara. Man behöver inte vara raketforskare för att förstå hur alla våldtäktsoffer och alla judar i Sverige mår idag.

https://www.jp.se/…/ex-politiker-doms-for-hets-mot-folkgru…/
http://www.kristianstadsbladet.se/…/sjukt-att-en-20-arig-t…/
https://www.expressen.se/…/fem-tonaringar-doms-for-grov-gr…/
https://www.expressen.se/…/hur-kan-ni-inte-utvisa-synagoge…/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *