Islamistisk extremism kopplas till nya friskolan i Gävle

Av | oktober 2, 2018

Detta skrev jag i Juni. Då det har blivit aktuellt igen tack vare doku, delar jag detta en gång till.

Här är Abdel Nasser ElNadi, Nya Kastets skolans huvudman i Gävle.

“Oh Gud ge segern till sunnimuslimer i Levanten och Irak”

Nya Kastet skola har fått klartecken från alla instanser att öppna i Gävle.
Den nya friskolan inriktar sig på barn med invandrarbakgrund och har starka kopplingar till islamisk extremism.

Skolan har även tydlig koppling till Gävle moské, som vill sprida den mest extrema tolkningen av islam, salafism.

Skolan har ändrat sitt namn i våras från Vänskapsskolan till Nya Kastets skola. Och huvudman för skolan är Abdel Nasser EINadi.

Redan 2011 försökte han med Rabie Karam starta en friskola med namnet Kunskapsvärlden men fick nej från skolinspektionen pga deras budget. Och Gävle kommun ansåg då skolan skulle ha en negativ segregerande effekt.

2015 kom nästa ansökning som avslogs men 2016 godkände skolinspektionen Vänskapsskolan som huvudman att bedriva förskoleklass, grundskola i årskurs 1-6 samt fritidshem.

Abdel Nasser ElNadi och Rabie Karam äger tillsammans Vetenskapsskolan i Göteborg

Flera tidigare anställda på Vetenskapsskolan har även visat offentligt sitt stöd för de mest extrema islamistiska terrororganisationerna i Mellanöstern.

Socialdemokraternas förslag om förbud mot religiösa friskolor sätter inte stopp för de värsta skolorna. Vad hade man annars trott liksom?

Låst artikel.

https://www.gd.se/…/islamistisk-extremism-kopplas-till-nya-…

En reaktion på “Islamistisk extremism kopplas till nya friskolan i Gävle

 1. Jenny Jansson

  Jag tycker de är både skrattretade och intressant hur sveriges politiker egentligen pissar på sitt eget land och får oss svenskar att se riktigt dumma ut. Vi ska vara ett land som tar hand om alla, till den graden att vi glömmer bort dom som faktiskt föddes här och faktiskt varit med och byggt upp samhället. De roligaste är att sverige jobbar så hårt för att se till att vi inte ska få andra att känna att vi har någon sorts segretation i vårt samhälle. För att dem med utländsk härkomst inte ska känna sig ovälkomna i sverige…, men de tillåts att dem vi har tagit under våra vingar och gett ett bättre liv ska få INFÖRA segretation och utestänga sveriges egen befolkning från olika rörelser..
  visst är de fint att hjälpa andra i en utsatt situation, de säger jag inget om…, men när de börjar påverka vårt eget lands säkerhet och vår befolkning så kanske de är dax att nypa sig själv i armen och vakna upp ur drömmen om att hitta ett land i ingenstans som finns för alla, åt alla.
  De är också intressant hur lagar, arbetsmiljölagen, LAS, e.t.c har särskillda punkter och paragrafer ang invandrare och som skiljer sig från vad som gäller oss svenskar, men då såklart på ett sätt till nyanländas fördel, men vi har inte en enda lag eller paragraf som uttryckligen hänvisar till vad som INTE är okej för invandrare att göra eller hur dom ska förbehålla sig för att få hjälp och för att vi ska öppna vårt land och ta oss an andra?! De finns ingen lag som säger att, nej du får inte sätta upp ett 3meter högt plank runt om nya kastets skola och stänga ut samhället som faktiskt hjälper er och har hjälpt er. Nej ni får inte starta en moske för att ni bedriver extremislamistiska budskap och de sätter vårt folk och lands säkerhet i gungning. När fan blev de fel att som svensk få vara en aaaaningens patriotisk i vissa lägen? När blev de egentligen fel att sätta våra barns trygghet framför att se till att människorna vi betalar skattepengar för ska ha de så bra som möjligt??
  Tycker ni politiker i sverige och i landstingen om att bli pissade på?? För de är så de känns, ni pissar på ert egna för att på något konstigt sätt försöka torka nån annans ända…

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *